Jump to content

Plagiatorii nu vor mai avea acces la ipoteci, la transportul public sau la promovare la locul de muncă, în China


Madalin
 Share

Recommended Posts

Document-diploma-student-facultate-unive

 

Cetățenii chinezi care sunt prinși că au plagiat ar urma să fie pedepsiți de guvern, care intenționează să includă înșelăciunea academică în sistemul său de credit social, care evaluează oamenii în funcție de comportamentul lor și le determină accesul la transportul public, la ipoteci, la universități și chiar la promovare la locul de muncă, potrivit Business Insider.

 

Astfel, măsura ar urma să facă parte din schema socială prin care cetățenii sunt pedepsiți pentru anumite comportamente, spre exemplu, în unele regiuni chinezii sunt penalizați dacă nu sortează gunoiul sau nu se duc la restaurante la care au făcut rezervare, mai scrie sursa citată.

 

„Vom face ca orice acte frauduloase care implică lucrări de studii să fie incluse în creditul propriu pentru a fi introduse în platforma națională de schimb de informații”, au declarat ministerele educației și finanțelor și Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă într-un document comun, potrivit The Times.

 

China a testat controversatul sistem de credit social la nivel regional în 2009, înainte de a începe un proiect pilot național în 2014. Deși este încă în curs de dezvoltare, China intenționează să lanseze complet sistemul până la sfârșitul anului 2020. Acesta includea 1,02 miliarde de persoane până la sfârșitul anului 2019.

 

Guvernele locale își pot introduce propriile scheme, ceea ce înseamnă că pot fi penalizate comportamente diferite în funcție de regiuni. Orașul Guangzhou a început să sancționeze oamenii care trișează la examene în august 2019, de exemplu.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.