Jump to content

Primul muzeu din lume dedicat fericirii. Îți aduce zâmbetul pe buze.


Kevin
 Share

Recommended Posts

92b4f4c5014f1c04280baf5ad02a67fd-1063x560-00-86.jpg

 

În contextul pandemiei globale, fericirea a început să dispară din vocabularul nostru în favoarea depresiei și a perspectivelor pesimiste în 2020. Tocmai de aceea, deschiderea Muzeului Fericirii din Danemarca pare cea mai optimistă veste a acestui an.

 

Primul muzeu din lume dedicat explicit conceptului de fericire a fost lansat fără prea mult fast în 14 iulie, într-un spațiu de 240 de metri pătrați din centrul istoric din Copenhaga.

 

Noua atracție este rodul muncii depuse de Institutul de Cercetare a Fericirii, o organizație independentă care cercetează motivele pentru care unele societăți sunt mai fericite decât altele, având ca finalitate scopul de a încuraja legiuitorii din întreaga lume să țină cont de bunăstarea populației în dezbaterea politică.

 

Meik Wiking, CEO al Institutului de Cercetare a Fericirii, spune că ideea de a deschide un muzeu a venit după ani de zile în care oamenii au cerut să vină să le viziteze biroul.

 

”Așa că ne-am gândit să realizăm un spațiu în care oamenii pot experimenta fericirea din diverse perspective și să le oferim o expoziție care să-i ajute să înțeleagă câteva dintre întrebările ale căror răspunsuri încercăm să le obținem aici”, a declarat acesta.

 

”Ne-am gândit că, deși nu vor fi prea mulți vizitatori zilele acestea, lumea are nevoie de puțină fericire”, spune sursa citată.

 

Așadar, au implementat un protocol pentru evitarea răspândirii virusului Sars-Cov-2, inclusiv un sistem de ”trafic” pe un singur sens și o limită de 50 de vizitatori și și-au deschis porțile pentru public.

 

De atunci, muzeul a început să le ofere vizitatorilor un tur al fericirii globale, arătându-le cum percepția asupra fericirii s-a schimbat de-a lungul istoriei, ce înseamnă fericirea în diferite regiuni și de ce unele țări sunt mai fericite ca altele.

 

 

 

Sursa

Edited by Ramses
Link to comment
Share on other sites

  • Kevin locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.