Jump to content

Biserica şi arta religioasă reprezintă adevărate repere culturale: Ministrul Culturii.


Kevin
 Share

Recommended Posts

Intalnire-ministru.jpg

 

Biserica şi arta religioasă din regiunea de Nord – Est a României reprezintă adevărate repere culturale care atrag vizitatori din întreaga lume”, a declarat miercuri pentru Agerpres Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

 

Declaraţia a fost făcut în urma unei întâlniri a ministrului cu o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, întrevedere desfăşurată la sediul ministerului în data de 7 octombrie.

 

Arhiepiscopia a fost reprezentată de consilierii eparhiali, Arhid. Vasile M. Demciuc și Pr. Constantin Oprea.

 

În cadrul întâlnirii au fost stabilite punctual câteva aspecte privind activitatea culturală și cea de conservare și restaurare a monumentelor istorice din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, se menţionează într-un comunicat de presă emis de arhiepiscopie.

 

Domnul ministru a apreciat în mod deosebit faptul că se acordă o atenție aparte activității culturale și activității de conservare și restaurare a monumentelor din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și noua viziune a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în ceea ce privește revigorarea activităților sus menționate.

 

Priorităţile enunţate de eparhie în privinţa patrimoniului au fost salutate de minister.

 

În opinia ministrului Gheorghiu „atunci când vorbim despre patrimoniul bisericilor, vorbim despre o cultură dezvoltată în jurul acestora, de principii morale şi corecte”.

 

De altfel, fiecare segment al patrimoniului cultural din România reprezintă un ambasador al trecutului, dar şi al prezentului şi ne deschide porţile către turismul intern şi internaţional”.

 

La întrevedere a fost prezent și Emilian Gamureac, Directorul Direcției Monumentelor Istorice din cadrul Ministerului Culturii.

 

 

 

Sursa

Edited by Ramses
Link to comment
Share on other sites

  • Kevin locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.