Jump to content

Locuri relaxante în România pe care să le vizitezi toamna aceasta.


Kevin
 Share

Recommended Posts

e24bc42345ca9d3664066d7aafddb5db-1063x560-00-86.jpg

 

Râmetea, județul Alba

 

Aflat în județul Alba, frumosul sat Râmetea încântă inima oricărui turist care îl vizitează. Este singurul sat din România care a fost distins cu premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural material. Râmetea are o populație majoritar maghiară, așa că umblând pe ulițele satului, vei simți că ești într-un loc din afara țării. O să auzi vorbindu-se în maghiară, engleză, germană sau română. De altfel, tot acest loc are un farmec aparte care se datorează și ospitalității oamenilor.

 

Fost oraș minier, comunitatea actuală își câștigă existența din turism. Și cu toate că cei tineri au plecat în orașele mari din zonă, precum Cluj-Napoca sau Alba Iulia, mulți revin în perioada concediilor să-și ajute părinții la întreținerea pensiunilor și primirea turiștilor. Astfel, majoritatea caselor secuiești din zonă au fost restaurate și zugrăvite în alb cu ferestre verzi, încă o trăsătură emblematică a locului.

 

Moieciu de Jos, Brașov

 

Moieciu de Jos aparține comunei Moieciu din județul Brașov. Este poarta către Țara Românească și Transilvania, înconjurată de enigmaticii Bucegi și legendarii munți ai Pietrei Craiului. Fiind o stațiune montană din ce în ce mai faimoasă, Moieciu de Jos nu duce lipsă de pensiuni sau case de vacanță pe care le poți închiria în perioada aceasta.

 

Poți vizita castelul Bran care se află la aproximativ zece kilometri distanță de Moieciu de Jos. Cheile Grădiștei, care impresionează prin sălbăticia și frumusețea lor, sunt de neratat. De altfel, trebuie să te încumeți să iei la pas satele din zonă și să admiri peisajul de toamnă blândă. Fie că alegi să vizitezi Valea cu Calea, satele Peștera sau Măgura, te vei relaxa cu siguranță și vei respira aer curat și odihnitor.

 

Breb, Maramureș

 

Valea Castorilor sau Breb este considerat cel mai frumos sat din Maramureș. Este unul dintre cele șapte sate de pe Drumul Verde din Aria Ecoturistică Mara-Cosău-Creasta Cocoșului. Toate cele șapte sate sunt reprezentantele absolute ale culturii maramureșene. Frumusețea locului este dată de oamenii satului care păstrează și azi tradițiile și obiceiurile milenare. În fiecare duminică, merg la biserică îmbrăcați în straie populare, iar dulgheritul, tâmplăria, țesutul la război sau torsul lânii sunt meșteșuguri care nu au pierit în zonă, ci fac parte din autenticitatea locului.

 

 

 

Sursa

Edited by Ramses
Link to comment
Share on other sites

  • Kevin locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.