Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Canon prezintă un senzor foto de 250 megapixeli pentru tehnologii de supraveghere


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Canon prezintă un senzor foto de 250 megapixeli pentru tehnologii de supraveghere

 

Canon a prezentat un nou senzor de rezoluție mare, dedicat soluțiilor de supraveghere. Cu 250 de megapixeli, acesta va permite urmărirea unor zone mai largi în mare detaliu, de la distanță foarte mare. Practic, tehnologia pe care o vedeam în filmele SF ale anilor ‘70 și ’80, precum Blade Runner, în care detectivii aveau zoom infinit în fotografii și găseau detalii ascunse, este acum realitate. Desigur, aceasta nu este accesibilă tuturor.

 

Senzorul de 250 megapixeli de la Canon va permite tehnologia „enhance” din filmele SF

Aceasta nu este prima dată când Canon realizează un senzor de rezoluție foarte mare pentru tehnologii de supraveghere. În urmă cu doar câțiva ani, Canon prezenta senzorul de 120 de megapixeli, prin care putea să identifice persoane dintr-o mulțime de pe partea cealaltă a unui stadion. Acela permitea un zoom 70X și era ceva nemaivăzut la acel moment. Între timp, avem senzori de 108 megapixeli pe smartphone-uri, așa că tehnologia avansează foarte repede spre rezoluții cât mai mari.

 

250 megapixeli canon

 

Noul senzor Canon pe format APS-H (29,35 mm x 18,88 mm), poate filma la 5 cadre pe secundă la rezoluție maximă de 19.568 x 12.588 pixeli. Desigur, există și posibilitatea de a filma la Full HD la 60 de cadre pe secundă cu culori pe 10 biți, iar zoom-ul se realizează prin crop pe senzor folosind tehnologia Region of Interest. Pentru a face crop în imagine pe video pe înregistrare pe o porțiune a senzorului, acesta poate înregistra la rezoluție 8K la 24 de cadre pe secundă.

 

Pentru filmări de arhivare și monitorizare, aceste camere vor fi foarte utile, chiar dacă nu vor oferi nici framerate foarte rapid la rezoluție maximă. Acestea ar putea fi folosite pentru a înlocui sisteme cu mai multe camere pentru a acoperi o singură zonă mai largă. De asemenea, acestea ar putea fi folosite de către autorități, rezoluția permițând cu siguranță utilizarea de algoritmi de recunoaștere facială. Discuțiile despre utilizarea acestei tehnologii pentru monitorizarea populației sunt însă foarte aprinse, cetățenii spunând că le sunt încălcate drepturile.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.