Jump to content

Un credincios al Parohiei Gepiu a împlinit 100 de ani de viaţă şi credinţă.


Kevin
 Share

Recommended Posts

credincios-100-ani-Gepiu.jpg

 

Un credincios din Parohia Gepiu, Protopopiatul Tinca, a împlinit marţi 100 de ani de viaţă şi credinţă.

 

Veteranul Teodor Lazăr a fost serbat duminica trecută, cu două zile mai înainte de aniversare, în biserica parohială cu hramul „Pogorârea Duhului Sfânt”.

 

La Sfânta Liturghie, Părintele paroh şi protopop Călin Ovidiu Popa a înălţat rugăciuni de cerere şi binecuvântare pentru Teodor Lazăr.

 

A urmat o slujbă de Te Deum, la finalul căreia clericul şi-a exprimat consideraţia faţă de veteranul comunităţii parohiale din Gepiu.

 

„Se cuvine să ne manifestăm cu toții întreaga prețuire și aleasa considerație pentru pilduitoarea viață de până acum a credinciosului Teodor, trăită în aceeași comunitate, cu respectarea valorilor și tradițiilor creștin-ortodoxe, dar și pentru contribuția sa la luptele purtate de Armata Română în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a afirmat Părintele Călin Ovidiu Popa.

 

Teodor Lazăr a primit un aranjament floral compus din peste o sută de flori, o plachetă aniversară, o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos și un premiu special.

 

El a primit şi o scrisoarea de apreciere din partea Ministrului Apărării Naționale, domnul Nicolae-Ionel Ciucă. Credinciosul Teodor Lazăr a luptat și a fost rănit pe front, în cel de-al Doilea Război Mondial, acesta având gradul de plutonier.

 

La propunerea primarului Ioan Purge și prin hotărârea Consiliului local al Comunei Gepiu, veteranului Teodor Lazăr i se va acorda în perioada următoare titlul de „Cetățean de onoare al Comunei Gepiu”.

 

 

 

 

Sursa

Edited by Ramses
Link to comment
Share on other sites

  • Kevin locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.