Jump to content

Tesla scumpește opțiunea Full Self-Driving după ce a început testarea ei în versiune beta


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Tesla scumpește opțiunea Full Self-Driving după ce a început testarea ei în versiune beta

 

Probabil mai așteptată și decât o nouă mașină Tesla este funcția Full Self-Driving, care permite mașinilor sale care sunt deja pe șosele să conducă autonom. Iar aceasta începe să fie oferită clienților care au plătit deja această opțiune, însă într-un ritm destul de lent inițial. Noua funcție este în beta și permite mașinilor Tesla să conducă pe șosele publice chiar și fără o conexiune la internet. Acum că a atins acest stadiu de funcționalitate, prețul opțiunii va crește, însă nu peste tot simultan. Totuși, opțiunea era deja foarte scumpă, iar acum devine și mai scumpă.

 

Condusul autonom Full Self-Driving pe Tesla devine semnificativ mai scump

Clienții Tesla pot întotdeauna să configureze o mașină electrică a companiei la comandă cu opțiunea Full Self-Driving. Aceasta este opțiunea mai scumpă de condus autonom, sistemul Autopilot, care oferă doar diverse opțiuni de condus asistat fiind disponibil la jumătate de preț (4.000 dolari/euro, față de 8.000).

 

Ei bine, începând de luni, 26 octombrie, Elon Musk a anunțat că opțiunea Full Self-Driving se va scumpi, întrucât este acum disponibilă într-o manieră oficială și poate fi accesată imediat. Prețul crește cu „aproximativ” 2.000 de dolari, adică ajunge la 10.000 pentru clienții noi. De altfel, cam atât costa în trecut opțiunea și pentru cei care doreau să o adauge după ce cumpărau mașina.

 

Dar prețul nu crește peste tot simultan. Momentan, prețul va fi mai mare doar în regiunile unde capabilitatea Full Self-Driving este disponibilă. De asemenea, cei care primesc acces la această funcție acum, sunt încurajați să o folosească cu foarte mare grijă, întrucât software-ul nu este 100% gata.

 

Primele teste sunt încurajatoare

Totuși, primele teste ale utilizatorilor par să fie încurajatoare. Mașinile Tesla par să conducă foarte bine pe drumuri publice, chiar și atunci când nu există marcaje pe șosea, iar comportamentul mașinii este foarte similar cu cel al unui șofer adevărat. Mai mult, interfața din bord atunci când este activat modul Full Self-Driving se schimbă complet, arătând cumva că avem de a face cu o funcție beta, încă neterminată.

 

Elon Musk spune că mașinile vor conduce foarte încet și foarte grijuliu pe șoselele publice în acest mod, însă este necesar ca un șofer să fie tot timpul atent la drum pentru a putea prelua controlul în cazul în care apare vreo problemă. Testarea beta urmează să fie extinsă momentan în SUA și imediat ce Tesla mai face niște teste și primește aprobări din partea altor țări, va fi extinsă și în alte regiuni.

 

Problema este că semnele de circulație pot să difere, în timp ce regulile de circulație pot fi diferite în fiecare țară, iar mașinile trebuie să recunoască semne în limbile locale. De altfel, anumite țări precum Marea Britanie, conduc pe partea stângă a drumului și sunt necesare ajustări pentru asta. Conform unui Tweet al lui Elon Musk, planul este acum ca mașinile Tesla să înceapă să conducă mai bine și în mai mare siguranță decât oamenii.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.