Jump to content

A încetat din viaţă actorul Sir Sean Connery, cunoscut pentru portretizarea lui James Bond


Robert
 Share

Recommended Posts

A încetat din viaţă actorul Sir Sean Connery, cunoscut pentru portretizarea lui James Bond.

 

Sir Sean Connery, actorul care l-a definit pe James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani. 

 

Thomas Sean Connery s-a născut pe 25 august 1930, în Edinburgh, într-o familie cu origini irlandeze şi scoţiene. A fost votat „cel mai sexi bărbat în viaţă” de revista People, în 1989, iar în 1999, la vârsta de 69 de ani, a fost ales „cel mai sexi bărbat al secolului”.

 

Primul rol important l-a avut în filmul ”No Road Back” (1957), însă succesul a venit în 1958, când a fost distribuit în ″Another Time, Another Place″ (1958), unde a avut-o ca parteneră pe Lana Turner.

Actorul scoţian a fost cunoscut mai ales pentru portretizarea lui James Bond, fiind primul care a adus rolul pe marele ecran. A apărut în şapte dintre thriller-urile de spionaj.

Cariera sa de actorie a durat zeci de ani, iar numeroasele sale premii au inclus un Oscar, două premii Bafta şi trei Globuri de Aur.

 

Printre celelalte filme ale lui Sir Sean se numără "The Hunt for Red October", "Indiana Jones and the Last Crusade" şi "The Rock".

El a fost considerat în mare măsură ca fiind cel mai bun actor care a jucat rolul agentului 007 în franciza de lungă durată.

După producţiile de televiziune „Macbeth” (1961) şi „Anna Karenina” (1961), pentru Sean Connery recunoaşterea internaţională a venit în 1962, odată cu rolul James Bond în „Dr. No”. El a mai interpretat partitura în „From Russia with Love” (1963), „Goldfinger” (1964), „Thunderball” (1965), „You Only Live Twice” (1967), „Diamonds Are Forever” (1971).

 

Oscarul său a venit în 1988, când a fost numit cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul său din "The Untouchables".

În timp ce interpreta personajul, James Bond a fost ales ca al treilea cel mai mare erou din istoria cinematografiei de către American Film Institute.

În august, a sărbătorit 90 de ani.

 

 

Surse: www.mediafax.ro; www.protv.ro

Edited by Robert
Source edit.
Link to comment
Share on other sites

  • Este obligatorie adăugarea unei imagini reprezentative la începutul topicului, centrată, şi a unui link către articolul-sursă la finalul topicului. Încălcarea regulii duce la primirea unui avertisment verbal şi închiderea topicului.

Topc.png.5604e472b036a2a8b17c7f4a6a6ca7f2.png

Link to comment
Share on other sites

  • Ailime locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.