Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Peste 2,9 milioane de copii și 208 mii de cadre didactice încep de azi școala online în masă


Madalin
 Share

Recommended Posts

scoala-online-pe-telefon.jpg

 

Școlile din România sunt închise fizic, pentru a doua oară în ultimul an. 9 noiembrie 2020 este data la care autoritățile au decis să repete întocmai măsura luată în urmă cu 8 luni, pe 11 martie 2020.

 

Au intrat în școala la distanță toți cei 2.982.890 de elevi și copii din învățământul preuniversitar, potrivit Institutului Național de Statistică. Aceștia învață în 17.656 de unități de învățământ, potrivit raportărilor Ministerului Educației. Dintre ei, 112.030 învață în școli și grădinițe private.

Sunt 208.419 cadre didactice care predau în toate unitățile de învățământ din sistemul preuniversitar.

Pe medii, 2.016.375 de elevi sunt în școli din orașe, 966.515 elevi sunt în școli și grădinițe din sate.

 

În ultimele săptămâni au fost inventariate din nou, la cererea ministerului, mai multe situații din școli, printre care numărul elevilor fără dispozitiv, al celor fără acces la internet și, mai nou, al celor fără curent electric. Până acum nicio statistică nouă nu a fost anunțată de Ministerul Educației.

 

Regulile de predare online au fost stabilite chiar înaintea începerii anului școlar prin Ordinul 5.545/2020, în care sunt prevăzute drepturile și obligațiile fiecărui participant la școala online.

 

Ministerul nu a făcut nicio precizare suplimentară legată de posibilitatea pe care cadrele didactice o au de a merge să predea de la școală, deși autoritățile au prevăzut în hotărârea de guvern care reglementează noile măsuri luate faptul că angajatorii au obligația să îi trimită în telemuncă pe angajați. Așa că momentan, profesorii pot folosi spațiul clasei/al școlii pentru predarea online.

 

În etapa inițială de școală online în masă, cea din primăvară-vară, Ministerul Educației a anunțat că predarea trebuie să continue, apoi a recomandat doar activități de recapitulare, fără notare, pentru ca mai apoi, după Paște, instituția să revină și să ceară profesorilor să evalueze și să noteze elevii. Conținuturile aferente semestrului al II-lea din anul școlar 2019-2020 au fost eliminate din programa pentru examenele naționale, iar notarea elevilor s-a făcut doar “cu acordul părinților”.

 

În această a doua sesiune de școală online cadrele didactice trebuie să continue predarea-învățarea-evaluarea. Deși tezele au fost eliminate declarativ, ministerul nu a modificat încă ROFUIP (regulamentul de funcționare al școlilor) pentru a produce și legal această schimbare.

 

Sursa

Edited by Madalin
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, rchsGOTITONME said:

Un documentar reusit, felicitari!

8. Posturile făcute aiurea/pentru +1/off topic (ex.: "frumoasă postare", "de mult căutam asta”, "mersi") vor fi sancţionate cu avertisment verbalPostările vor fi apreciate prin ducerea cursorului peste butonul cu reacţii din colţul din dreapta-jos al postării, care arată astfel: aX9twVJ.png.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.