Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Raed Arafat: Recomandarea OMS ca școlile să rămână deschise e o recomandare, nu înseamnă că este aplicabilă la toți.


Kevin
 Share

Recommended Posts

Raed-Arafat-gov-ro-820x615.thumb.jpg.fd753e96ef53249e90416bc55b9e477a.jpg

 

“Recomandarea OMS este o recomandare, nu înseamnă că este aplicabilă la toți”, a declarat duminică seara, la Antena 3, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de interne. Reacția acestuia vine după ce vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut statelor să ia măsuri „ţintite şi proporţionate” pentru a opri creşterea cazurilor şi a mortalităţii, dar ca şcolile să rămâne deschise „până la capăt”.

 

  • Directorul biroului european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: “Nu există motiv pentru care să putem spune că şcolile sunt vectori principali de transmitere (…). Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19”. 

 

“Recomandarea OMS este o recomandare, nu înseamnă că este aplicabilă la toți. La noi au trecut multe școli pe scenariul roșu. Sunt alte studii care spun de transmiterea asimptomatică. În mare parte, copiii sunt asimptomatici. Noi știm de 1% pentru că au avut febră, au avut simptome. Acum decizia de a trimite pe toți elevii la domiciliu este încă o soluție pentru a reduce contactul și mobilitatea. Trebuie redusă mobilitatea, redus contactul. Sperăm ca într-o lună să vedem un efect bun, să stopăm creșterea și să vedem reducerea numărului de cazuri”, a declarat Arafat.

 

Sursa

 

Link to comment
Share on other sites

  • Kevin locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.