Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Familia este cel mai important eveniment care se petrece în viața Bisericii: Arhiepiscopul Ioachim.


Kevin
 Share

Recommended Posts

Arhiepiscopul-Ioachim.thumb.jpg.63eda5d9ae6134fbe9d13b025b5701f5.jpg

 

În predica rostită marţi în Catedrala Arhiepiscopală din Roman, unde a hirotonit un preot şi un diacon, Arhiepiscopul Ioachim a vorbit despre familia preotului ca model pentru societate și despre paternitatea spirituală a preotului.

 

„Astăzi familia trece printr-o criză deosebită. În familia preotului însă regăsim ideea de paternitate, deoarece preotul este tată pentru copiii din familia sa, dar este și părinte pentru copiii duhovnicești încredințați de Dumnezeu, în familia lărgită a parohiei”.

 

„Familia este cel mai important eveniment care se petrece în viața Bisericii, deoarece ea este un nucleu al Împărăției lui Dumnezeu”, a afirmat Înaltpreasfinţia Sa.

 

„Familia este biserica de acasă ce se străduiește să înmulțească darul Duhului Sfânt, rămânând conectată la viața liturgică”, a adăugat Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Răspunsurile liturgice de la Sfânta Liturghie au fost date de Corul Diaconia al Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Kevin locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.