Jump to content

Ce-au descoperit americanii, ajutați de pandemie? Elemente pozitive care ne ajută să mergem mai departe.


Kevin
 Share

Recommended Posts

Ce-au-descoperit-americanii-ajutati-de-pandemie-Elemente-pozitive-care-ne-ajuta-sa-mergem-mai-departe.thumb.jpg.53871d56859b104c4d1e02d1db208ed5.jpg

 

Când ne gândim la pandemia Covid-19, observăm cum, automat, ne vin în minte gânduri și experiențe dintre cele mai negative. Fie că vorbim despre bilanțurile zilnice comunicate de autorități, despre noi măsuri de restricție, despre o nouă normalitate (de care ne este, adeseori, teamă, dar cu care suntem nevoiți să ne împrietenim pentru a putea supraviețui atât fizic, cât și mental), cu greu realizăm că putem, totuși, depăși acest blocaj și ne putem concentra pe un viitor mai bun.

 

  • Însă cum ar fi dacă ne-am da șansa să privim optimist ceea ce am trăit în ultimele luni?

Probabil că am căpăta mai multă încredere în noi, dar și în ceea ce urmează. Este adevărat că informațiile transmise în mass media nu ne ajută în acest demers, dar dacă am închide pentru câteva clipe televizorul ori telefonul și am face un bilanț personal, cu siguranță am găsi măcar niște elemente pozitive care ne-au ajutat să mergem, încrezători, mai departe.

 

Am putea porni acest demers subliniind că perioada carantinei ne-a arătat o versiune mai bună a propriei persoane. Empatia, compasiunea și toleranța și-au făcut simțite prezența, chiar dacă, poate, nu le-am sesizat întru totul.

 

Și, pentru a puncta cele menționate anterior, conform unui sondaj OnePoll, două treimi din americani și-au schimbat viziunea asupra vieții.

 

Astfel, potrivit site-ului goodnewsnetwork.org, dintr-un număr de 2000 de repondenți cu vârsta peste 21 ani, 55% dintre aceștia s-au arătat jenați de anumite lucruri pe care le apreciau înainte de instalarea pandemiei Covid-19, carantina dându-le șansa (în procent de 70%) să afle mai multe despre ei înșiși.

 

46% din repondenți au apreciat că doresc să petreacă mai mult timp de calitate alături de familie și prieteni, în timp ce 38% au conchis că doresc să creeze relații semnificative cu cei de lângă ei. Ba chiar 27,9% dintre aceștia susțin că doresc să se mute pentru a fi mai aproape de persoanele semnificative din viața lor.

 

Totodată, izolarea ne-a făcut să ne lărgim spectrul hobby-urilor, ba chiar să ne descoperim talente ascunse (cum ar fi pasiunea pentru gătit), pe care, ulterior, să le șlefuim prin perseverență. Astfel că un procent de 35% dintre participanții la sondaj au declarat că doresc să continue ceea ce au practicat în perioada carantinei.

 

Un alt punct de interes îl reprezintă linia fină dintre viața personală și cea profesională, linie care, după cum bine am simțit cu toții, s-a estompat atât de mult, încât ne-a determinat să facem o departajare clară între cele două aspecte, de îndată ce a fost posibil. Astfel că înșiși repondenții au subliniat, în număr de 27%, că își doresc o limitare a intruziunii profesiei în viața personală.

 

Dacă înainte nu realizam atât de clar cât de mult contează să ne placă ceea ce facem, ei bine, în prezent, 21,80% dintre participanții la sondaj susțin că sunt dispuși să-și schimbe cariera pentru a se bucura de activitatea în sine pe care o întreprind. 

 

Interacțiunea fizică ne-a lipsit cu desăvârșire. Așa se face că 29,4% dintre repondenți au declarat că doresc să participe fizic la evenimente, după ce au spus prezent doar cu ajutorul aplicațiilor video.

 

Totodată, micile plăceri care odinioară credeam că ni se cuvin au căpătat o cu totul altă valență. Potrivit sondajului amintit anterior, cafeaua cumpărată în drum spre birou, discuțiile cu colegii, serile petrecute la un restaurant într-o companie plăcută sau o după-amiază la plajă au devenit accesorii mult râvnite, dar pe care, înainte de toate, este necesar să le conștientizăm.

 

Auzim tot mai des persoane în jurul nostru care spun că le este dor de normalitatea de dinaintea pandemiei Covid-19. Însă, poate, înainte de a ne agăța de un deziderat, am putea să ne gândim dacă nu cumva lucrurile care contează cu adevărat nu au o altă prioritate în viețile noastre.

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.