Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Apple anunţă un nou Mac Mini, cu procesor Apple M1; Costă mai puţin decât varianta Intel, are performanță sporită


Recommended Posts

<b>Apple anunţă un nou Mac Mini, cu procesor Apple M1; Costă mai puţin decât varianta Intel, are performanță sporită</b>Apple a avut un eveniment One More Thing pe 10 noiembrie, de la ora 20:00, axat pe noul procesor Apple M1. Acesta a ajuns pe laptop-urile companiei, noile MacBook-uri, dar şi pe un desktop compact, Mac Mini

 

Apple a avut un eveniment One More Thing pe 10 noiembrie, de la ora 20:00, axat pe noul procesor Apple M1. Acesta a ajuns pe laptop-urile companiei, noile MacBook-uri, dar şi pe un desktop compact, Mac Mini. Ediţia 2020 a acestui mini PC este detaliată mai jos, pe baza informaţiilor de la colegii de la Gadgetzone.ro.

Apple M1 este primul procesor Apple creat in house. Este un CPU octa core de 5 nm, care se doreşte a fi o alternativă la cipseturile Intel. Apple Mac Mini 2020 vine la o distanţă de 2 ani de ultimul update al seriei Mac Mini. Face trecerea de la un CPU Intel Core Gen 8 la un M1, care ar fi de 3 ori mai rapid şi aduce o grafică de 6 ori mai rapidă. Avem şi machine learning până la 15 ori mai rapid, dar şi noul macOS Big Sur la bord. Acest PC dispune de până la 2 TB stocare SSD şi până la 16 GB RAM.

Apple Mac Mini 2020

Apple promovează acest nou PC miniatural ca bun pentru programare, editare video, pentru muzicieni şi chiar şi dezvoltatori de jocuri. Există suport pentru upscaling de imagine pe bază de AI, iar Neural Engine-ul lui M1 aduce suport Tensorflow (deep learning framework). Aşa ceva oferea NVIDIA de obicei, iar recent şi AMD.

Apple Mac Mini 2020

Mac Mini vine cu răcire activă, spre deosebire de noul MacBook Air şi are şi o conectică generoasă: două porturi USB-C cu standard USB 4 şi Thunderbolt (viteza de până la 40 Gbps), dar şi două porturi USB-A 3.1 Gen 2 şi un Gigabit Ethernet, plus WiFi 6. Există şi un HDMI 2.0 care scoate semnal video 4K la 60 Hz, dar şi DisplayPort via USB-C, care poate scoate rezoluţie 6K la 60 Hz.

Varianta de bază a produsului costă 700 de dolari, cu 8 GB RAM şi SSD de 256 GB.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.