Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Huawei testează ”lentile lichide” pentru următoarea generație de camere foto


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Huawei testează ”lentile lichide” pentru următoarea generație de camere foto

 

Cel puțin la gama de top, telefoanele Huawei pregătite pentru lansare în 2021 ar putea primi camere foto echipate cu un nou tip de ”lentile lichide”, care îmbunătățesc stabilizarea imaginii și viteza de focalizare.

 

Potrivit informațiilor obținute pe căi neoficiale, lentila inspirată de ochii biologici poate focaliza imaginea în doar câteva milisecunde, egalând viteza ochiului uman. Mai ales în modul de filmare, noul sistem optic ar putea reduce până la un nivel imperceptibil fluctuațiile de claritate a imaginii, manifestate uneori în timp de focalizarea este reajustată pentru a compensa mișcările obiectelor din cadru.

 

Ce avantaje prezintă noul sistem cu lentile lichide

Cel puțin în primă etapă, Huawei va nu va folosi această tehnologie pentru camera principală, optând în schimb pentru stabilizarea și focalizarea mai eficientă a pozelor obținute în modul zoom.

 

lentile lichide

 

Spre deosebire de sistemul cu lentilele convenționale, noul design cu ”lentile lichide” nu prevede ajustarea focalizării prin acționarea fizică a unui mecanism care apropie sau depărtează grupul optic de senzorul foto. În schimb, obiectivul fix modifică forma lentilei în mod direct, prin aplicarea unui curent electric de intensitate variabilă. Fiind lipsit de componente în mișcare, sistemul ar trebui să fie mult mai fiabil și rezistent la șocuri puternice, cum sunt cele induse de scăparea telefonului pe jos.

 

Potrivit sursei zvonurilor, Huawei va cupla noul sistem optic bazat pe lentile lichide cu un senzor Sony IMX782, încă neanunțat de producător.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.