Jump to content

Mazda va lansa în Europa un model hibrid bazat pe Toyota Yaris: acesta ar putea înlocui Mazda 2 și va apărea în cel mult doi ani


Tupi
 Share

Recommended Posts

991019l-1000x640-b-2cc281e9.jpg

 

Mazda a anunțat că va lansa în Europa în următorii doi ani un model bazat pe Toyota Yaris care va utiliza tehnologia hibridă a constructorului japonez. Noul model ar putea înlocui Mazda 2.

 

Mazda a publicat recent rezultatele financiare pentru ultimul trimestru, iar una dintre prezentările japonezilor detaliază și o serie de planuri de dezvoltare a parteneriatului tehnic actual cu Toyota.

 

Astfel, Mazda menționează că în următorii doi ani va lansa în Europa un model bazat pe Toyota Yaris care va utiliza sistemul hibrid dezvoltat de Toyota.

 

Mazda nu a oferit detalii suplimentare despre acest proiect, însă cel mai probabil noul model va fi dezvoltat de Toyota la uzina din nordul Franței unde este produs în prezent și Yaris.

 

Noul model va avea rolul de a ajuta Mazda să-și îndeplinească mai ușor obiectivele pentru emisiile de dioxid de carbon, care vor deveni mai dure în Europa de la 1 ianuarie.

 

În prezent, Mazda oferă în segmentul hatchback-urilor subcompacte modelul Mazda 2.

Este posibil ca acesta să fie eliminat din gamă după lansarea noului model bazat pe Yaris, însă japonezii nu oferă încă detalii în această privință.

 

Noul parteneriat este foarte asemănător cu cel derulat în prezent de Toyota cu Suzuki. Astfel, constructorul japonez a prezentat recent Suzuki Swace, un model bazat pe versiunea break a lui Corolla, dar și Suzuki Across, bazat pe versiunea plug-in hybrid a SUV-ului RAV4.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Kevin locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.