Jump to content

Synology a lansat DiskStation Manager 7.0


Tupi
 Share

Recommended Posts

Synology a anuntat astazi lansarea noului DiskStation Manager 7.0, o noua versiune a sistemului de operare regasit pe NAS-urile companiei.

 

“Cantități mari de date sunt supuse procesării, fie pentru analiza datelor, inteligență artificială, Internet of Things, telemedicină sau pentru alte inovații. Toate acestea au un impact uriaș asupra stilului nostru de viață și a modului în care facem afaceri, formând o economie a datelor în care deținerea a cât mai multe date îţi oferă un avantaj competitiv față de ceilalți.” a declarat Philip Wong, Synology Founder and Chief Executive Officer.  „Synology este dedicat dezvoltării pe DSM, platforma noastră principală pentru rezolvarea provocărilor de securitate, fiabilitate și management. Proiectăm soluții pentru toate categoriile de utilizatori, de la persoane fizice şi până la întreprinderi mari. Oferim toate acestea, astfel încât clienții noștri să se poată concentra pe utilizarea datelor. Sunt încântat să anunț că DSM 7.0 va fi disponibil în 2021, oferind o experiență nouă în gestionarea datelor.”

 

“Echipele noastre de dezvoltare au muncit din greu pentru a îmbunătăți fiabilitatea, performanțele, scalabilitatea dar și felul în care utilizatorul interacționează cu DSM 7.0”, a declarat Derren Lu, Executive VP of Operating System & Application Group. “Începând cu elementele de bază, am modernizat complet subsistemele de stocare, interfața de lucru și ne-am întors la planșa de proiectare pentru a face procesul de autentificare mai ușor și mai sigur. Ne-am concentrat să inovăm prin crearea de aplicații și instrumente puternice, ușor de utilizat, oferindu-le clienților noștri posibilitatea de a-și gestiona mai ușor datele.”

 

Noul DSM 7.0 imbunatateste toate aspectele sistemului de operare. Incepand cu gestionarea stocarii si interfata cu utilizatorul pana la functionalitatea in cloud, cum ar fi monitorizarea pe scara larga a dispozitivelor si stocarea la cerere.

 

Noile functii de stocare din DSM vor simplifica si accelera foarte mult fluxurile de lucru ale administratorilor de sistem, oferind astfel practici de intretinere mult mai accesibile.

 

DSM 7.0 aduce, de asemenea, optimizări serioase subsistemelor, oferind:

 

  • Performanță RAID 6 cu până la 80% mai rapid
  • Viteze SSD cash write-back cu pana la 200% mai mari
  • Reparații în RAID mai rapide și mai inteligente, reparând doar spațiul afectat
  • Performanță sporită cu SSD cache și opțiunea de fixare a metadatelor
  • Suport pentru volume de până la 1PB pentru sarcini de arhivare
  • De-duplicare pe volum pentru creșteri semnificative ale eficienței stocării (Disponibilă ulterior)

 

Noul DSM 7.0 permite inlocuirea mult mai rapida a unitatilor de stocare. Astfel, cand o unitate este nominalizata pentru inlocuire, iar o noua unitate de stocare este introdusa, sistemul va clona datele de pe vechea unitate pe noua unitate fara a pierde fisierele.

 

Functia de auto repair faciliteaza gestionarea unitatilor afectate mult mai simplu. Cu un click distanta puteti marca unitatea defecta pentru auto repair, iar un inginer de la fata locului va inlocui unitatea defecta, DSM urmand sa reconstruiasca matricea.

 

Memoria cache aflata pe SSD permite o performanta mult mai mare, iar cu noul DSM 7.0 utilizatorii vor putea adauga sau elimina aceasta memorie cache.

 

Regasim o metoda noua de autentificare, Synology SignIn, care ofera administratorilor de sistem sa securizeze contul fara efort. Pot elimina parolele sau pot oferi autorizatii de conectare direct de pe telefoanele lor. SignIn Secure poate fi folosita si pe post de metoda de autentificare secundare in modul de conectare cu doi pasi.

 

FIDO2 este tot o metoda de conectare compatibila cu Windows Hello si TouchID din macOS.

 

DSM 7.0 accepta acum si protocoale FC (Fibre Channel). De asemenea, introducem noi caracteristici de tip “host alias” care elimina necesitatea de a ne aminti IQN-urile sau WWPN-urile si simplifica configurarea permisiunilor. Astfel, SAN Manager inlocuieste iSCSI Manager pentru gestionarea unificata a stocarii.

 

Aplicatia Photos, o solutie locala care nu necesita conectivitate la retea pentru a efectua sarcini precum recunoasterea faciala, se bazeaza pe functii AI si pe flexibilitatea organizationala oferita de Photo Station. Utilizatorii pot sorta fotografiile mai usor de pe dispozitivele mobile sau de pe camere si exista filtre pentru o mai buna cautare.

 

Alte imbunatatiri:

 

  • Consola de administrare Synology Drive afișează informații mai clare și mai detaliate despre dispozitivele conectate, precum și despre ce fișiere sunt partajate extern și cât de frecvent se face acest lucru.
  • Delegarea administratorului permite departamentului IT să aibă un control precis asupra permisiunilor administrative, evitând riscurile potențiale de securitate.
  • Exportul permisiunilor și urmărirea modificărilor îmbunătățesc foarte mult capacitățile de audit ale administratorilor.
  • (Disponibil ulterior) Active Backup for Business va oferi back-up complet pentru platformele macOS și Synology DSM.

 

Vedem viitorul infrastructurii IT ca o combinație atât de soluții cloud, cât și de soluții locale. Diferite provocări necesită abordări diferite, iar Synology este în măsură să creeze produse inovatoare care să maximizeze potențialul unic al ambelor, a declarat Jia-yu Liu, Vicepreședinte executiv al grupului Cloud și Backup. „Platforma noastră de cloud Synology C2 a crescut considerabil de la crearea ei în urmă cu peste trei ani, de aceea suntem încântați să dezvăluim acum funcțiile noastre de generație următoare care vor contribui la sporirea atât a soluțiilor noastre existente, cât și a celor viitoare.

 

Noul DSM 7.0 ofera si Hybrid Share, o solutie flexibila si rentabila pentru imbinarea stocarii locale cu stocarea in cloud. Practic stocarea locala se va extinde cu o stocare in cloud la cerere, utilizand latimea de banda a acestora. Functia foloseste cache-ul local pentru datele de cloud descarcate frecvent, oferind astfel un acces mai rapid.

 

Bazandu-se pe robustetea lui Synology C2, Synology va introduce o noua solutie de protectie a datelor care permite backup direct pe Synology C2. Suportul pentru Windows si Windows Server, Linux, macOS, hipervizoare VMware sau Hyper-V, precum si platformele populare SaaS vor asigura suport complet pentru majoritatea mediilor IT.

 

DSM 7.0 va fi disponibil ca o actualizare gratuită pentru dispozitivele Synology compatibile. Varianta Beta este disponibilă AICI.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.