Jump to content

Albă ca zăpada


.Aku
 Share

Recommended Posts

Alba ca Zapada

 

Ingrediente:

Pentru foi:

2 ouă

10 linguri cu zahăr

10 linguri cu ulei

10 linguri cu lapte

un vârf de sare

1 linguriță rasă cu amoniac

600 grame de făină

 

Pentru cremă:

8 linguri cu făină de tip '00'

6 linguri cu zahăr

coaja rasă de la o lămâie

200 grame de unt

sucul de la o lămâie

 

 

Pregatim foile :

 

Punem intr-un castron ouale, zaharul, uleiul si laptele. Mixam bine totul pana ce zaharul s-a topit.

Adaugam sarea si amoniacul stins cu putina zeama de lamaie ( sau stins cu otet).

Punem apoi faina putin cate putin pana obtinem un aluat potrivit de tare si nelipicios (in functie de calitatea si tipul fainei, este posibil sa marim sau sa diminuam cantitatea acesteia).

Lasam aluatul sa se odihneasca pentru circa jumatate de ora.

Trecut acest timp, impartim aluatul in patru parti egale.

Luam prima bucata de aluat si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie care sa se potrivesca cu marimea tavii pe care vom coace foile la cuptor.

Procedam astfel si cu celelalte trei parti de aluat.

Intoarcem o tava cu fundul in sus, punem pe ea o foaie de copt si apoi o foaie de aluat.

Coacem foaia la cuptorul incins in prealalbil la 150 grade pentru 15 minute sau pana cand foaia se intareste si se coloreaza usor.

Coacem astfel si celelalte trei foi ramase.

 

 

Pregatim crema:

 

Punem intr-o craticioara faina, zaharul, coaja de lamaie si amestecam. Turnam putin cate putin laptele si amestecam continuu cu ajutorul unui tel pentru a forma o pasta. Turnam in continuare intreaga cantitate de lapte si amestecam.

Punem craticioara la fiert, la foc potrivit si amestecam in continuu pana ce crema se ingroasa.

Inchidem focul, acoperim cu o folie de plastic si lasam sa se raceasca.

Cand crema s-a racit, adaugam zeama de lamaie si untul moale (la temperatura camerei) si mixam. Daca va place o crema mai acrisoara, mai adaugati zeama de lamaie.

 

 

Asamblare prajitura:

 

Tapetam tava pe care am copt foile, cu folie de plastic.

Asezam in modul urmator : foaie - crema - foaie - crema - foaie - crema - foaie - crema.

Acoperim cu folie de plastic si asezam peste prajitura un tocator, apoi o greutate (eu am pus o carte mai grosa). Lasam prajitura la loc rece peste noapte pana ce foile se inmoaie.

A doua zi, indepartam folia de plastic, presaram pe intreaga suprafata nuca de cocos si taiem prajitura dupa placul fiecaruia.

 

P O F T Ă   B U N Ă ! !

 

Sursa: bucataras.ro 

 

Link to comment
Share on other sites

  • .Aku locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.