Jump to content

Conduceți un vehicul pe GPL/GNC?


Madalin
 Share

Votați dacă conduceți un vehicul pe GPL/GNC | Vote if you drive a LPG/CNG vehicle  

42 members have voted

  1. 1. Conduceți un vehicul cu GPL/GNC? | Do you drive a car with LPG/CNG installation?Recommended Posts

Este o idee foarte buna sa pui GPL pe masina cat timp ai injectie MPI (multi-punct), nu afecteaza motorul si vei avea un const total pe km mult mai mic, plus ca poluezi mult mai putin. La injectie directa e putina mai complicata treaba, nu mai este aceeasi fiabilitate si va trebui sa mergi undeva  30benzina/70gpl, in functie de motor. In concluzie eu am o masina diesel, iar la noi in tara nu sunt omologate astfel de instalatii pentru vehiculele diesel, dar sunt total de acord daca ai o masina pe benzina cu care vrei stricat sa-ti faci treaba.

Link to comment
Share on other sites

    Stima, CNG ( Gaz Natural Comprimat) si GPL ( Gaz Petrolier Lichefiat) au origini diferite. GPL-ul este produs secundar al pretrolului, iar gazul natural se regaseste de sine statator in zacaminte subterane. 
    Costurile unei instalatii auto CNG sunt cu 30-50% mai mari in comparatie cu cele pentru o instalatie GPL, asta pentru ca gazul natural are o persiune de 210-250bar, in timp ce o instalatie GPL trebuie sa reziste la o presiune aproximativa de 25 +-.
    Momentan in Romania prefer GPL-ul din mai multe motive, dar singurul motiv care cred eu ca conteaza cel mai multe  faptul ca nu avem statii pentru CNG in toata Romania, ci doar in cateva orase.

    O zi frumoasa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.