Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Acum că nu i se mai aplică restricțiile Huawei, Honor reia colaborarea cu Qualcomm


Tupi
 Share

Recommended Posts

honor-smartphone-qualcomm-1540x1080.jpg

 

În urmă cu doar câteva săptămâni, după anunțul vânzării brandului Honor către un consorțiu chinez, CEO-ul Huawei spunea că își dorește ca această companie să devină un concurent important pentru compania-mamă. Acum, fiind ferită de restricțiile SUA care se aplică în prezent doar companiei Huawei, Honor deja a reluat parteneriatul cu Qualcomm, urmând să lanseze noi smartphone-uri echipate cu tehnologie americană.

 

Honor va colabora cu Qualcomm și MediaTek pentru dezvoltarea de smartphone-uri noi

Până în prezent, modelele produse sub brandul Honor erau foarte similare în materie de hardware și software cu cele de la Huawei. Diferența consta în mici compromisuri la anumite capitole, precum performanță foto sau construcție, în timp ce prețul era întotdeauna mai mic. Asta însemna că toate modelele Honor erau dependente de chipset-uri ale diviziei HiSilicon din cadrul Huawei.

 

Întrucât restricțiile SUA fac imposibilă dezvoltarea și producția de noi procesoare Kirin de la HiSilicon, Huawei a făcut un parteneriat cu MediaTek, care acoperea atât produsele vândute sub brandul principal, cât și pe cele vândute sub numele Honor. După restricțiile din septembrie 2020, nici măcar MediaTek nu mai poate vinde acum procesoare către Huawei, compania fiind limitată în a folosi stocurile acumulate în ultimii ani pentru producția de dispozitive noi.

 

Doar că Honor, sub noua conducere, nu se mai supune restricțiilor SUA. Astfel, compania poate colabora în continuare cu MediaTek și acum cu Qualcomm, pentru dezvoltarea de noi modele, fără influența Huawei.

 

Mai important este că va putea folosi servicii Google în afara Chinei

Informațiile vin din presa chineză, care citează angajați Honor sub anonimat, care susțin că Honor are acum o relație oficială cu Qualcomm. Se pare că nu este necesară o licență pentru a colabora cu Honor, deci vânzarea și cumpărarea de componente este liberă în acest moment.

 

De exemplu, recent, Qualcomm a primit o licență de colaborare cu Huawei, însă doar pentru procesoare care nu includ tehnologii 5G. Honor, în schimb, poate cumpăra inclusiv cel mai nou procesor high-end de la Qualcomm, modelul Snapdragon 888, fără probleme.

 

Acest lucru înseamnă că ne putem aștepta în 2021 atât la modele mid-range echipate cu procesoare 5G de la Qualcomm, precum Snapdragon 765 sau Snapdragon 750, cât și la dispozitive de top cu Snapdragon 888. În paralel, cel puțin în China, compania chineză va oferi cu siguranță și dispozitive cu procesoare MediaTek, precum Dimensity 1000 sau Dimensity 800, de asemenea echipate cu modem-uri 5G.

 

Dar colaborarea cu Qualcomm este doar prima veste bună pentru brandul Honor. Adevărata veste importantă ar fi că telefoanele sale nu mai sunt supuse restricțiilor software, putând livra modele echipate cu servicii Google în afara Chinei. În prezent, modelele Honor rulau Magic UI, o alternativă la EMUI de la Huawei, cu servicii Huawei pre-instalate.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.