Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Patriarhul Daniel: Agheasma Mare ne eliberează de patimi, de duhuri rele și de situații grele


.Aku
 Share

Recommended Posts

 

Patriarhul-Daniel-Agheasma-Mare-ne-elibereaza-de-patimi-de-duhuri-rele-si-de-situatii-grele.jpeg

„Agheasma Mare este curățitoare de păcate sufletești și trupești, sfințitoare de suflet și de trup, dar și a spațiului în care locuiește creștinul. Este eliberatoare de patimi rele, de duhuri rele și de situații grele”, a spus Patriarhul Daniel de Bobotează.

 

De aceea, creștinii iau această agheasmă pe nemâncate, timp de opt zile după Botezul Domnului, sfințesc cu ea casele, grădinile, fântânile.

 

Ea se ia, cu binecuvântarea duhovnicului, și atunci când oamenii sunt încercați cu o boală grea sau atunci când nu se pot împărtăși dar li se dăruiește această mângâiere de a primi Agheasma Mare”.

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menționat că Agheasma Mare se folosește și la sfințirea lucrurilor care se folosesc în altar: Antimis, Sfinte Vase, veșminte, dar și la sfințirea clopotelor și altor obiecte de cult.

 

Patriarhul a subliniat că odată cu serbarea Botezului Domnului ne amintim și de Botezul personal, pentru că atunci „ne-am îmbrăcat în Hristos” (Galateni 3:27).

 

Botezul Domnului în Iordan, când s-a arătat Sfânta Treime, este temelia Botezului nostru săvârșit în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh”.

Pentru a evita aglomerarea oamenilor la butoaiele care erau folosite de obicei, Patriarhul a sfințit din Ajunul Bobotezei Agheasma Mare care a fost îmbuteliată în mii de sticle și împărțită credincioșilor de la primele ore ale dimineții de miercuri.

 

La finalul slujbei de Bobotează, a fost oficiată din nou Sfințirea Mare a apei, doar într-un singur vas. Această apă a fost folosită doar pentru binecuvântarea credincioșilor prin stropire.

 

Vă rugăm să nu vă înghesuiți (…) ca să nu se spună că aici la biserică ne-am îmbolnăvit fiindcă n-am păstrat distanța sanitară”, i-a îndemnat Patriarhul pe credincioși la momentul binecuvântării cu agheasmă.

 

Vă dorim tuturor ca această sărbătoare mare și sfântă a Botezului Domnului să fie o binecuvântare pentru dumneavoastră, pentru familiile dumneavoastră, pentru casele și pentru toate activitățile dumneavoastră”.

 

Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne dăruiască sănătate, să ne ferească de boli și de necazuri și, mai ales, să ne elibereze de această pandemie care a întristat lumea întreagă. În această vreme de pandemie să ne rugăm lui Dumnezeu, să fim înțelepți, să îi mulțumim pentru darul vieții și al sănătății, dar și să protejăm sănătatea celor din jurul nostru”, a spus la final Patriarhul.

 

Sfințirea cea Mare a apei de Bobotează a avut loc pe treptele Reședinței Patriarhale. Anterior, Episcopul vicar patriarhal a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală. 

 

Sursa: basilica.ro

Data: 7 ianuarie, anul 2021

Ora: 10:30

Link to comment
Share on other sites

  • .Aku locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.