Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Samsung și-a brevetat propria soluție pentru implementarea camerei sub display pe smartphone


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Samsung și-a brevetat propria soluție pentru implementarea camerei sub display pe smartphone

 

Primul smartphone care ascunde camera foto frontală în spatele ecranului a ajuns deja pe piață și nu este produs de Samsung, Huawei sau Apple și nici de companiile care sunt în creștere rapidă pe piața de smartphone-uri internațională precum Xiaomi și Oppo. ZTE a fost compania care a adoptat prima dată ecranul OLED dezvoltat de Visionox care permite acest lucru. Sigur, soluția nu este perfectă și vine cu câteva dezavantaje, dar este un prim pas în această direcție. Asta nu înseamnă că producătorii cu tradiție nu lucrează la tehnologii similare, iar un nou brevet descrie câteva idei pe care le au inginerii Samsung despre acest subiect.

 

Brevetul Samsung sugerează mai multe cazuri de utilizare

LetsGoDigital a descoperit un brevet Samsung pentru tehnologia care ar permite ascunderea camerelor în spatele ecranului. Se pare că aceasta nu este tocmai diferită de soluția de al Visionox, descriind un mod de funcționare similar, însă utilizabil în mai multe scenarii.

 

Brevetul Samsung prezintă trei cazuri diferite de „decupaje” în ecran, adică zone care ar putea deveni transparente sau semi-transparente pentru a permite camerei foto să capteze lumina prin ele. La nivel de bază, tehnologia nu este tocmai impresionantă. Este vorba despre o combinație de două paneluri OLED, unul de rezoluție înaltă, care acoperă cea mai mare suprafață și unul de rezoluție mai mică, cu densitate redusă a pixelilor. Spațiul dintre pixeli ar putea permite camerei să capteze lumina din exterior.

 

samsung-display.jpg

 

De altfel, soluția Visionox are doar un decupaj mic de dimensiuni reduse, pentru o singură cameră. Samsung ia în calcul utilizarea unor sisteme avansate de camere precum  unele cu infraroșu pentru recunoaștere facială și chiar integrarea de blitz-uri în spatele ecranului.

 

Zvonurile sugerează că Galaxy Z Fold3 ar putea fi primul telefon Samsung echipat cu o astfel de tehnologie de ecrane.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.