Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Sony XR – primul procesor cognitiv din lume este disponibil acum pe noua gamă de televizoare Sony Bravia XR


Recommended Posts

Sony XR

 

Sony a avut un eveniment special acum câteva zile în cadrul căruia a prezentat noua gamă de televizoare Bravia XR (detalii aici). La bordul acestor smart TV-uri se află primul procesor cognitiv din lume – Sony XR. Aflăm astăzi ce caracteristici aduce acesta pe noua gamă de televizoare a companiei japoneze.

 

Sony XR este un CPU care se bazează pe AI și este menit să reproducă modul în care oamenii văd și aud. Atunci când privim în jur, în mod inconștient, ne concentrăm pe diverse puncte. Procesorul Cognitiv XR, bazat pe inteligență cognitivă, are capacitatea să împartă ecranul în numeroase zone detectând unde este localizat un așa-zis “Punct Focal” al imaginii.

procesor-cognitiv-665x360.jpg

Astfel, în timp ce inteligența artificială poate doar detecta și analiza elementele precum culoare, contrast și detalii individuale, noul procesor Sony XR poate analiza o serie de elemente simultan, exact așa cum o face creierul uman. Prin urmare, toate elementele sunt ajustate în corelație cu celelalte pentru a oferi cel mai bun rezultat, atât din punct de vedere al sunetului, cât și al imaginii. Masaomi Ando, Head Sony Europe TV, declară:

„INTENȚIA SONY ESTE ACEEA DE A INOVA CONSTANT TEHNOLOGIA TELEVIZOARELOR, PENTRU A OFERI CEA MAI IMERSIVĂ EXPERIENȚĂ DE VIZIONARE POSIBILĂ. NOILE TELEVIZOARE BRAVIA XR SURPRIND REALITATEA MAI BINE CA NICIODATĂ DATORITĂ PUTERII DE PROCESARE A PRIMULUI PROCESOR COGNITIV DIN LUME, CARE DEPĂȘEȘTE PERFORMANȚA INTELIGENȚEI ARTIFICIALE TRADIȚIONALE”

Aceasta este diferența dintre noul CPU Sony XR și modelul X1 regăsit pe modelele din trecut. Compania japoneză a reușit să creeze un sistem bazat pe machine learning care analizează în timp real semnalele și datele afișate pe ecran. Deci, noul procesor poate simula simțurile omenești, cum percepem imaginea și sunetul și să ne ofere o experiență naturală și realistă de vizualizare.

Pachetul XR Pictures

Pachetul XR Pictures cuprinde tehnologiile care se ocupă de imagine, iar pachetul XR Sound se ocupă tehnologiile de sunet prin intermediul cărora Sony dorește să ne ofere o experiență cinematografică. Smart TV-urile din gama Bravia pot identifica acum subiectul principal din imagini cu ajutorul funcție “Focal Point Detection”. Tehnologiile XR Triluminos Pro și XR Upscaling conlucrează simultan pentru a oferi culori vii, nuanțe profunde de negru și luminozitate intensă. Totodată, XR Motion Clarity este la posturi și analizează mai multe seturi de date simultan. Prin intermediul acesteia, acțiunea este fluidă, luminoasă și clară, diminuând în același timp efectul de blur din imagini.

Sony-New-BRAVIA-XR-TV-Announcement-1-59-

Contratul este îmbunătățit prin intermediul tehnologiei XR Contrast Booster. Asemeni celorlalte opțiuni, funcționează prin intermediul inteligenței cognitive. Astfel, lumina se redă precis, în funcție de subiect. Se pot aplica corecții doar în anumite zone, iar prin detectarea subiectului principal, contrastul este echilibrat făra a afecta fundalul. Este vizibilă în principal la fețele sau siluetele personajelor, procesorul cognitiv permițând detectarea facială.

A90J-665x374.jpg

XR Contrast Booster este regăsit pe întreaga serie de Smart TV-uri Bravia XR. Totuși, în funcție de model, panourile oferă niveluri variate de luminozitate, iar tehnologia este ușor diferită:

  • Contrast Booster 5 pe modelul X90J
  • Contrast Booster 10 pe modelul X95J
  • Contrast Booster 15 pe modelul de top, Z9J

Sony oferă aceeași funcție și pe modelele OLED (A90J și A80J). Smart TV-urile din seria A90J sunt chiar cele mai luminoase televizoare create de Sony. Astfel, pe aceste modele funcția este regăsită drept XR OLED Contrast Pro și beneficiază complet de ecranul acestui model. Compania japoneză a utilizat un sistem WRGB pentru a obține o asemenea luminozitate.

Pachetul XR Sound și XR Surround

Nu putem omite sunetul când vine vorba de experiența cinematografică. Sony cunoaște acest lucru foarte bine și oferă tehnologiile Acoustic Surface Audio, Acoustic Multi-Audio și 3D Surround. Pe modelele OLED (A90J și A80J) este integrat un sistem de difuzoare “invizibile” în muchiile foarte subțiri ale acestora. Acestea transmit vibrații către ecran, transformându-l într-un difuzor. AI-ul, împreună cu inteligența cognitivă fac ca sursa sunetului să se schimbe în funcție de subiect.

Sound_XR-665x374.jpg

Pe modelele LED se regăsește funcția Acoustic Multi-Audio, întrucât acestea nu dispun de același sistem de difuzoare integrate în ecran. Modelele Z9J, X90J și X95J au difuzoare în rama de sus și de jos și tweetere în lateral. Acest ansamblu poate simula experiența de redare a sunetului din ecran prin intermediul CPU-ului Sony XR.

XR_Lineup_tv_only-1-665x259.jpg

Sony a reușit să livreze astfel un CPU foarte puternic alături de noua serie. Toate elementele sunt ajustate în strânsă corelație cu celelalte pentru a oferi o experiență autentică, cinematografică. Același procesor este și singurul care oferă o experiență UHD BD echivalentă cu streaming-ul la 80 Mbps în aplicația Bravia Core. Acesta este noul serviciu de streaming al companiei, realizat în colaboraare cu Sony Picture Entertainment. Utilizatorii pot accesa o întreagă colecție de titluri la cea mai bună calitate. Este disponibil exclusiv pe noua serie Bravia XR.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.