Jump to content

Samsar obligat să dea banii înapoi.


ZDMarian
 Share

Recommended Posts

Samsar obligat să dea banii înapoi după ce a vândut o mașină cu kilometrajul falsificat

 

Masina-rulata.thumb.jpg.063e61d71ad38fd13aac92fe5601e47c.jpg

 

    Un samsar a fost obligat să dea înapoi banii după ce a vândut o mașină care avea kilometrajul falsificat. Bărbatul primise 4.300 de euro pe autoturismul care prezenta și defecte majore

.

    Bărbatul din Craiova, Cristian V., publicase anunțul pe olx. Vindea un Citroen C3 adus din Italia și încă neînmatriculat în România. A fost contactat de Marius O. din București. Acesta i-a spus că este interesat să cumpere autoturismul “dacă este la fel ca în imaginile prezentate și nu are alte probleme”.

 

    Între timp, vânzătorul a obținut numere roșii. Cumpărătorul urma să ajungă cu trenul la Craiova și să plece înapoi în București cu mașina. Cei doi au mers împreună la un service auto pentru a verifica mașina. Mecanicii au observat că aceasta are nevoie de mici reparații, dar vehiculul nu a fost verificat cu un aparat de diagnoză. Așa că, în urma negocierilor, cei doi s-au înțeles pentru 4.300 de euro.

 

    Pe drumul spre casă, Marius O. a constatat că Citroen-ul pe are tocmai îl cumpărase are probleme cu ambreiajul. Mai mult, senzorul care determină nivelul de carburant în rezervor nu funcționa corespunzător. Lipseau parasolarele, iar sistemul de spălare a parbrizului și lunetei nu reacționa la apăsarea manetei corespunzătoare. În plus, maneta de Cruise Control era ruptă și lipită. L-a contactat de două ori pe vânzător, iar acesta i-a recomandat, de fiecare dată, să apeleze la piese din dezmembrări auto și i-a reproșat că dă atenție unor detalii neimportante.

 

  •     Supărat pe samsar, cumpărătorul a verificat mașina într-o reprezentanță

 

    Cumpărătorul a mers, în cele din urmă, într-o reprezentanță Citroen din Capitală. A aflat acolo că mașina avea kilometrajul falsificat. La un moment dat, de la 224.481 kilometri, aceasta a ajuns la zero! În realitate, vehiculul nu avea 162.000 de kilometri, așa cum apărea în bord, ci peste 386.000 de kilometri.

 

    Marius a încercat să rezolve problema amiabil și a cerut restituirea banilor. Vânzătorul a respins propunerea. Bucureșteanul a plecat către Craiova pentru a depune o plângere penală la tribunalul de acolo. Dar pe drum, motorul mașinii sale s-a oprit

.

    Vânzătorul a susținut în instanță că nu știa istoricul mașinii și că habar nu avea că are kilometrajul dat înapoi.

 

    Judecătorul a decis anularea contractului de vânzare-cumpărare și restituirea banilor, plus 3.000 de lei cheltuieli efectuate de comparator. Samsarul va primi mașina înapoi după achitarea sumelor. “Potrivit articolului 1708 alineatul 1 din Codul civil, vânzătorul este obligat să garanteze contra viciilor ascunse, chiar și atunci când nu le-a cunoscut. Prin urmare, nu are relevanță dacă intervenția asupra kilometrajului a fost efectuată de către vânzătorul V.C. sau nu.”

 

    Sentința nu este definitivă, iar vânzătorul a făcut apel.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.