Jump to content

Nio, „Tesla din China”, companie ale cărei acţiuni au urcat cu 1.640% în ultimul an, se aliază cu Nvidia pentru producţia de maşini electrice autonome


ZDMarian
 Share

Recommended Posts

Nio, „Tesla din China”, companie ale cărei acţiuni au urcat cu 1.640% în ultimul an, se aliază cu Nvidia pentru producţia de maşini electrice autonome.

Acţiunile, plus 10%

 

profimedia-0560186034.thumb.jpg.8f3f5b1fa3d5ddde0116acd6f374aa49.jpg

 

 

    Producătorul de maşini electrice Nio (simbol bursier NIO), companie ale cărei acţiuni au avut o explozie de 1.640% în ultimele 12 luni pe fondul atractivităţii sectorului de autoturisme electrice în rândul micilor investitori, a prezentat la evenimentul Nio Day, organizat în weekend în oraşul Chendgu din vestul Chinei, un autoturism electric cu o autonomie de 1.000 de kilometri şi totodată a anunţat un parteneriat cu producătorul de plăci video Nvidia. 

 

    Astfel, compania din China, cunoscută în cercurile de investitori ca Tesla din China, şi una dintre cele mai performante acţiuni de pe Wall Street în anul 2020, va folosi tehnologia Nvidia pe autoturisme pentru conducerea autonomă, scrie presa internaţională.

 

    Reacţia investitorilor a fost pozitivă astfel că luni după-amiază acţiunile NIO aveau un raliu de 10% la circa 64 de dolari pe acţiune, adică o valoare de piaţă de 100 de miliarde de dolari pentru companie. Pe de altă parte acţiunile Nvidia urcau cu 4% la 551 de dolari, echivalentul a 342 miliarde de dolari în capitalizare. Noul autoturism – de tipul Sedan – va avea un preţ de pornire de circa 58.000 de dolari, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

 

 

Sursa

 

Link to comment
Share on other sites

  • Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.