Jump to content

Celebra mașină inteligentă KITT se vinde la licitație.


ZDMarian
 Share

Recommended Posts

Celebra mașină inteligentă KITT se vinde la licitație.

Este mașina lui David Hasselhoff.

 

kitt-se-vinde-licitatie-001.thumb.jpg.9e9cf59c1940e05fa1e1ec146aa55af4.jpg

 

 

    Celebra mașină inteligentă KITT din filmul cu același nume se vinde la licitație. Este chiar mașina lui David Hasselhoff, cu toate că exemplarul licitat nu a participat la filmările lui Knight Rider.

 

kitt-se-vinde-licitatie-004.thumb.jpg.c4e69d3e7bdabaf666ed8a29873c80fb.jpg

 

    Starul seriei Knight Rider se desparte de partenerul său din filmul care a aprins imaginația unei întregi generații în anii ’80. Mașina, despre care spune că este perfect funcțională, poate fi licitată pe site-ul LiveAuctioneers, alături de alte obiecte din colecția personală a actorului David Hasselhoff. Ofertele sunt așteptate până pe data de 23 ianuarie.

 

    Mașina se află în Marea Britanie, iar David Hasselhoff o va livra personal celui care va câștiga licitația. Acesta va trebui să plătească însă costurile de livrare, după cum se specifică în anunț. Având la bază un Pontiac Firebird Trans Am, KITT este descris ca fiind perfect funcțional, cu toate că anunțul nu spune dacă este vorba de un exemplar original Knight Rider sau de o replică.

 

    Cu cât se vinde la licitație celebra mașină inteligentă KITT
    
    În serial, KITT (inițialele Knight Industries Two Thousand) dispune de numeroase gadgeturi, printre care protecție antiglonț, un aruncători de flăcări, propulsie reactivă și un sistem de control cu inteligență artificială care îl tachina frecvent pe Michael Knight, personajul interpretat de Hasselhoff. 23 de astfel de mașini au fost construite pentru serial. Una dintre ele a fost avariată serios pe parcursul filmărilor. După finalizarea filmărilor, 17 dintre cele 22 rămase au fost distruse. Alte cinci au fost folosite ulterior în scopuri promoționale.

 

    Prețul de la care a pornit licitația  de pe LiveAuctioneers a fost unul destul de ridicat – 175.000 de dolari. Mult mai impresionantă este suma la care s-a ajuns în prezent, după ce șapte doritori și-au înregistrat ofertele. Aceasta este de 500.000 de dolari, dar ar putea urca la valori și mai mari, dat fiind că mai sunt 11 zile până la desemnarea câștigătorului. Acesta va fi anunțat în seara zilei de 23 ianuarie (ora 19:00 a României).

 

    Serialul a rulat între 1982 și 1986, având 90 de episoade întinse pe patru sezoane. Pentru un serial TV din acea perioadă, Knight Rider a fost destul de scurt, dar a devenit rapid un clasic. În același timp, KITT și-a câștigat un loc privilegiat în cultura auto a vremii, alături de mașina timpului DeLorean  din serialul Back to the Future. Serialul Knight Rider a fost difuzat în România după Revoluție, dar asta nu l-a făcut mai puțin popular.

 

KITT-Michael-Knight-2.thumb.jpg.46641c278736243249a2e300617d0dc2.jpg

 

 

Sursa

 

                


 

Link to comment
Share on other sites

  • Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.