Jump to content

Heavy Rain


Ailime
 Share

Recommended Posts

Heavy Rain review: how does it translate to PC? | Rock Paper Shotgun Heavy Rain on Steam Heavy Rain creator details the difficulties of game engines and what he  hopes the future holds | Engadget Heavy Rain Ended Badly

 

Heavy Rain este un joc video de acțiune-aventură pentru PlayStation 3 si PlayStation 4, creat de Quantic Dream și publicat de Sony Computer Entertainment exclusiv pentru consola de jocuri PlayStation 3 în 2010, iar in 2016 va fi lansat si pe PlayStation 4 potrivit developerilor.

 

 

Jocul este un film noir de thriller interactiv, cu mai multe personaje care sunt în căutarea Ucigașului Origami, un criminal în serie, care își îneacă victimele în timpul ploii. Jucătorul interacționează cu jocul prin intermediul controllerului DualShock 3 sau a lui PlayStation Move, fiind nevoit să se sincronizeze cu direcțiile arătate pe ecran, prin mișcarea joystick-ului în timp util, sau prin apăsarea butoanelor la timpul potrivit în cadrul quick time event-urilor. Deciziile jucătorului și acțiunile din timpul jocului pot schimba povestea. Personajele principale pot muri, iar unele alegeri duc la scene și finaluri diferite.

Heavy Rain a fost bine primit de critici, fiind considerat de mai multe site-uri și publicații Jocul Anului A fost un succes comercial, vânzându-se în peste trei milioane de exemplare.

 

 

Personajele:


Heavy Rain are patru personaje care pot fi controlate de jucător, jocul alegând cu ce personaj se va juca următoarea secvență. Ele au fost modelate după mai mulți actori cu ajutorul tehnicii motion capture; cei trei bărbați sunt modelați după actorii vocali, iar femeia este modelată după un model profesionist.

Personajele principale ale jocului sunt, în ordinea apariției:

  • Ethan Mars: Ethan este un arhitect însurat și are doi copii. Cu doi ani înaintea acțiunii jocului, fiul cel mare, Jason, moare într-un accident de mașină. Suferă de agorafobie și locuiește singur, înstrăinându-se de soția sa, Grace Mars, și purtându-se distant cu celălalt fiu al său, Shaun. Ethan află că Shaun este următoarea victimă a Ucigașului Origami, care îl obligă să treacă prin cinci probe (durere, suferință, suferință brutală, crimă și sacrificiu). Este interpetat, atât vocal cât și fizic de Pascal Langdale.
  • Scott Shelby: Shelby este un fost ofițer de poliție și marină care suferă de astm. Lucrează în prezent ca detectiv particular, investigând cazul Origami Killer. Partenera sa din ultima parte a jocului este Lauren Winter, mama penultimei victime a ucigașului, Johnny Winter. Este interpretat și modelat după Sam Douglas.
  • Norman Jayden: Jayden este un criminalist de la FBI trimis de la Washington pentru a ajuta forțele de poliție în investigarea cazului. Jayden este echipat cu ochelari experimentali bazați pe realitate augmentată și o mănuță numită ARI, sau „Added Reality Interface”. Aceasta îi permite să investigheze mai repede locațiile unde au avut loc crimele prin analizarea dovezilor. Este dependent de triptocaină, care îl ajută să contracareze efectele adverse provenite din folosirea mănușii ARI. Partenerul său este Carter Blake, pe care îl displace din cauza opiniilor contradictorii avute în legătură cu cine ar putea fi Ucigașul Origami. Este interpretat și modelat după Leon Ockenden.
  • Madison Paige: Madison este o tânără fotojurnalistă care trăiește singură în oraș. Suferă de insomnie cronică și de coșmaruri, cazându-se deseori la hoteluri pentru că doar acolo poate avea un somn liniștit. Se împrietenește cu Ethan, pansându-i rănile și ajutându-l în cadrul probelor impuse de ucigaș. Două dintre finaluri îi arată împreună. A fost modelată după Jacqui Ainsley, care a participat la captarea mișcărilor corpului, motion capture-ul facial și vocea sunt ale actriței Judi Beecher.

GamesRadar a apreciat rolul negativ jucat de Ucigașul Origami, clasându-l pe locul al 42-lea în Top 100 cei mai buni răufăcători din istoria jocurilor video. În același an, Madison a fost clasată pe locul 41 în top 50 cele mai mari eroine din istoria jocurilor video de revista Complex.

 

 

Povestea:


Jocul începe cu Ethan Mars, petrecându-și timpul alături de familie și sărbătorind a zecea aniversare a fiului său, Jason. Acesta se pierde într-un mall, iar Ethan strigă după el încercând să-l găsească. Fiul își vede tatăl și trece strada fără să se asigure. Ethan încearcă să îl salveze din fața mașinii dar nu reușește, intrând în comă timp de șase luni. După ce și-a revenit din comă, Ethan începe să aibă depresii, este amnezic și se simte vinovat de moartea fiului, pentru că l-a pierdut din vedere. Trăiește singur, până când fiul cel mare este trimis să locuiască cu el. Merge în parc cu Shaun, dar din cauza tulburărilor de memorie își pierde și al doilea fiu.

Dispariția lui Shaun s-a dovedit a fi opera criminalului în serie, „Ucigașul Origami”. Acesta răpește băieți în timpul toamnelor ploioase, ale căror corpuri sunt găsite mai târziu într-o zonă izolată, omorându-i prin înecare. Acesta lasă în mâinile lor un origami sub formă de animal, iar pe piept le pune o orhidee. Criminalistul trimis de FBI, Norman Jayden, trimis pentru a ajuta poliția în investigarea cazului, ajunge la concluzia că băiatul este închis într-o încăpere în care acesta va muri înecat dacă nu vor reuși să-l găsească în trei zile.

Ethan se retrage la un motel pentru a evita să ofere informații presei. Primește o scrisoare care îl trimite către un dulap cu cifru, unde găsește un telefon mobil, o armă de foc și cinci figurine origami, toate într-o cutie de pantofi. Instrucțiunile video lăsate pe telefon îl instruiesc în vederea parcurgerii unui set de probe scrise pe fiecare figurină origami. Completarea acestora vor duce la primirea unor bilete cu adresa străzii pentru următoarea probă. Probele impuse sunt: să conducă în viteză pe contrasens pentru 8 kilometri, să se supună la torturi fizice și la electrocutare, tăierea unui deget, uciderea unui om și ingerarea de otrăvuri. Se întâlnește în motel cu Madison Paige, care îl ajută să se recupereze fizic și emoțional după aceste probe. Ea începe propria investigație ca fotojurnalistă, în încercarea de a găsi persoana care îl supunea pe Ethan la aceste torturi.

Jayden, lucrând cu locotenentul Carter Blake, investighează doi suspecți, dar nici unul dintre ei este cel pe care îl caută. Fosta soție a lui Ethan merge la poliție și îi informează pe aceștia despre perioadele de blackout ale lui Ethan, care îi conduce la psihiatrul lui Ethan. Blake este sigur că Ethan este Ucigașul Origami, dar Jayden vrea să demonstreze contrariul urmărind traseul dovezilor. Între timp, detectivul particular Scott Shelby vizitează mai mulți părinți ale victimelor pentru a strânge informații, obținând totodată mai multe obiecte legate de Ucigașul Origami. Unul din părinți, Lauren Winter, insistă să-l ajute. Sunt duși în eroare de tânărul, care pretinde în glumă că el este ucigașul. Tatăl lui încearcă să-l mituiască pe Scott, dar nu reușește. Ethan este prins de Carter, care îl încarcerează, dar Jayden îi dă drumul pe ascuns.

 

Pentru mai multe detalii faceti click aici.

Link to comment
Share on other sites

  • Ailime locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.