Jump to content

Cum putem face faţă provocărilor actuale: Arhiepiscopul Irineu


.Aku
 Share

Recommended Posts

 

liturghie-arhiereasca-in-parohia-sf.-antonie-cel-mare-alba-iulia-1_0.jpg

 

Timpurile pe care le trăim acum sunt marcate de necredință, de suferință și de grele și neașteptate încercări. De aceea, se cere să avem evlavia și răbdarea sfinților care au luptat lupta cea bună și au primit cununa, arătându-ne clar că nimeni nu se încununează dacă nu luptă după regulile jocului”, a spus Arhiepiscopul Alba Iuliei la hramul Bisericii Sf. Antonie din municipiu.

 

El a explicat că „oricare ar fi provocările din veacul de acum, dacă Îl ascultăm pe Tatăl Creator și Proniator, noi vom merge înainte cu nădejde și cu spor”.

 

În acest sens, Înaltpreasfinţia Sa a citat din Sfântul Antonie cel Mare care spune că „sufletul iubitor de Dumnezeu câștigă îndrumarea iubitoare a lui Dumnezeu, Îi mulțumește cu adevărat și către El își are tot sporul”.

 

Ierarhul a oficiat duminică Sfânta Liturghie în altarul de vară din proximitatea bisericii Sf. Antonie din Alba Iulia.

 

Biserica de lemn a fost construită în anul 1769 în localitatea Brăzești (comuna Sartăș), județul Alba, având hramul „Învierea Domnului”.

 

În toamna anului 1991, locașul de cult a fost strămutat în Alba Iulia, urmând ca la data de 16 august 1992 să fie resfințit, prilej cu care a primit cel de-al doilea hram: „Sfântul Antonie cel Mare”.

 

Sursa: basilica.ro

Data: 18 ianuarie, anul 2021

Ora: 11:28

Link to comment
Share on other sites

  • .Aku locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.