Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Dispozitivul de siguranță pe care toți șoferii trebuie să-l aibă în mașină când circulă în Spania


Claude.
 Share

Recommended Posts

Dispozitivul de siguranță pe care toți șoferii trebuie să-l aibă în mașină când circulă în Spania

 

Triunghiurile reflectorizante sunt înlocuite în Spania de un dispozitiv alimentat pe bază de baterii. Acest va deveni în curând obligatoriu pentru toți șoferii care circulă în Spania și, probabil, și în alte țări europene. Iată cum arată dispozitivul de siguranță pe care toți șoferii trebuie să-l aibă în mașină în Spania.

 

Legislația rutieră spaniolă a fost modificată semnificativ în 2021, printre schimbările importante fiind limitele de viteză, amenzile și reglementarea circulației trotinetelor electrice. O altă schimbare a trecut neobservată și aceasta marchează înlocuirea clasicului triunghi reflectorizant.

 

Măsura a fost luată după ce numeroși șoferi și-au pierdut viața în timp ce încercau să amplaseze în spatele mașinii triunghiul reflectorizant. Noul dispozitiv se numește „luz de emergencia V-16” și  a fost introdus pe lista obiectelor pe care trebuie să le conțină trusa de urgență a oricărei mașini. Deocamdată șoferii pot alege între acest dispozitiv și triunghiul reflectorizant dar, pe viitor, triunghiul va dispărea cu totul.

 

Dispozitivul, care seamănă cu o capsulă luminoasă, este suficient de mic pentru a fi păstrat în compartimentul de mănuși. În cazul unei opriri de urgență, aceasta se atașează magnetic de plafonul mașinii. Potrivit specialiștilor spanioli, lumina pulsatorie emisă de aceasta este vizibilă de la circa un kilometru în orice direcție – mult mai departe decât triunghiul reflectorizant. Dispozitivul de siguranță care va deveni obligatoriu în Spania Noul dispozitiv va permite semnalizarea unei mașini oprite fără ca șoferul să trebuiască să coboare din mașină. Din acest motiv, este considerat mult mai sigur decât triunghiul reflectorizant.

 

Douăzeci de persoane și-au pierdut viața anul trecut în Spania

în timp ce încercau să monteze triunghiul reflectorizant în spatele mașinii, conform legii.

 

De la 1 ianuarie, șoferii pot avea la ei fie triunghi reflectorizant, fie noul dispozitiv V-16. În timp, autoritățile spaniole intenționează să elimine complet triunghiul reflectorizant. Din 2024, lumina de urgență V-16 va fi singura admisă în acest scop conform legii spaniole. În prezent, șoferii riscă o amendă de 200 de euro dacă circulă în Spania fără triunghi reflectorizant sau lumină V-16. O măsură similară există și în Codul Rutier din România, dar la noi triunghiul reflectorizant este încă regele șoselelor.

 

Nu doar triunghiul reflectorizant devine inutil în acest caz, ci și vesta reflectorizantă pe care șoferii trebuie să o poarte atunci când ies din mașină pe marginea drumului. Dispozitivul poate fi folosit și pe post de lanternă în cazul penelor pe timp de noapte. Deocamdată, o singură companie spaniolă vinde acest dispozitiv sub numele de Help Flash pentru circa 24 de euro. Cu siguranță, piața se va adapta și prețul va scădea semnificativ.

 

Nu în ultimul rând, luminile V-16 vor fi, cu siguranță, adoptate și în alte țări europene, având în vedere avantajele incontestabile ale acestora. Până atunci, însă, șoferii din celelalte țări vor fi nevoiți să-și pună viața în pericol în timp ce instalează triunghiul reflectorizant în spatele mașinii la distanța regulamentară.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.