Jump to content

Un Volkswagen Beetle cu totul special a fost scos la licitație


Claude.
 Share

Recommended Posts

Un Volkswagen Beetle cu totul special a fost scos la licitație

 

Volkswagen Beetle este una dintre cele mai populare mașini produse vreodată, în ciuda faptului că fabricația a încetat cu mulți ani în urmă. Au existat numeroase versiuni, iar proprietarii le-au modat în fel și chip pentru a le adapta nevoilor personale. Acum, un Volkswagen Beetle cu totul special a fost scos la licitație.

 

La prima vedere, acest Volkswagen Beetle nu are nimic special, în afară de faptul că arată foarte bine întreținut. Totuși, acest aspect nu este unul neobișnuit, ultimele exemplare au fost produse în 2003, iar proprietarii „Broscuțelor” par să le fi îndrăgit în mod deosebit. Totuși, nu este cazul aici – acest Beetle neobișnuit a fost produs în 1978 și este incredibil din alt punct de vedere.

 

Mai exact, este probabil singurul Beetle blindat aflat în stare de funcționare acum și, cu siguranță, singurul care este oferit la vânzare. Spre deosebire de alte exemplare ale modelului, care au fost cumpărate de oameni simpli, acesta a aparținut unui industriaș italian bogat. Ar fi putut avea orice mașină din lume, cu siguranță, dar a ales această apariție discretă din motive de siguranță. De altfel, acesta este și motivul pentru care a solicitat transformarea micuțului Beetle în mașină blindată.

 

Potrivit site-ului de licitații GetYourClassic.com, mașina a fost transformată într-o perioadă în care Mafia italiană descoperise o sursă de venituri foarte profitabilă din răpirea membrilor familiilor bogate. Trendul a atins un vârf în 1977, când astfel de răpiri se produceau zilnic. Cele mai multe răpiri se produceau în miezul zilei, pe drumul spre serviciu sau școală.

 

Cu cât se vinde un Volkswagen Beetle special la o licitație online

Este motivul pentru care primul proprietar a ales o mașină discretă, pe care a transformat-o într-o fortăreață pe roți. Aceasta arată în continuare ca un Beetle obișnuit, dar cu câteva particularități menite să asigure protecția ocupanților în fața atacurilor Mafiei. Printre acestea se numără geamurile rezistente la gloanțe, la fel ca și rezervorul mașinii. Ușile, capotele și compartimentul de bagaje sunt protejate cu un strat de oțel gros de 3 cm, rezistent la gloanțe și explozii. În plus, închiderile portierelor sunt speciale, făcând imposibilă deschiderea ușilor din exterior.

 

Ceea ce este incredibil este că acest Beetle este modelul de bază – 1200 – propulsat de cel mai mic motor din gamă, cu numai 34 CP. Nici nivelul de dotări nu impresionează – mașina este ceea ce se numește o configurație de companie, care nu dispune nici măcar de o ușă pentru compartimentul de mănuși. Toate acestea pentru a trece complet neobservată în ochii mafioților. Și chiar dacă aceștia ar fi bănuit o persoană bogată în interiorul mașinii, le-ar fi fost aproape imposibil să ajungă la ea.

 

Incredibil cum este, acest Beetle nu a reușit însă să atragă cumpărători. Nu se știe care a fost prețul de rezervare al licitației, dar acesta nu a fost atins de nimeni. Cea mai mare ofertă la închiderea licitației a fost de 21.500 de euro, insuficient pentru ca vânzătorul să renunțe la ea. În acest condiții, licitația a fost închisă fără ca mașina să-și găsească un cumpărător. Totuși, mașina este în continuare de vânzare și poate fi adjudecată de cel care va face o ofertă „corectă”.

 

Nu este singurul Beetle ciudat scos la licitație. Recent, am văzut unul transformat în pick-up, în timp ce un american și-a construit chiar o versiune la scară mare a lui Beetle.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.