Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Maya Weung este prima fată acceptată la Academia de pilotaj Ferrari


Claude.
 Share

Recommended Posts

Maya Weung este prima fată acceptată la Academia de pilotaj Ferrari

 

Maya Weung este prima fată acceptată la Academia de pilotaj Ferrari. Tânărul pilot de doar 16 ani şi-a asigurat locul în programul Academiei de pilotaj Ferrari, după ce a câştigat concursul Girls on Track Rising Stars. Acesta este dedicat tinerilor piloţi de sex feminin, fiind organizat de Federaţia Internaţională de Automobilism şi Ferrari.

 

 

Tânăra a impresionat juriul în cadrul unei tabere de evaluare desfăşurate la Maranello. „Acesta este un moment cheie în istoria Scuderiei Ferrari şi a academiei sale”, a declarat şeful echipei, Mattia Binotto.

 

„Pe parcursul acestui an, Maya se va pregăti împreună cu noi şi va lua parte şi la unul dintre campionatele F4 certificate de FIA, categoria considerată a fi primul pas la clasa monoposturi, în drumul spre Formula 1. Sosirea Mayei în echipă este un indiciu clar al angajamentului Scuderiei de a face sportul cu motor din ce în ce mai inclusiv, în conformitate cu hashtag-ul susţinut de întreaga comunitate F1, We Race As One”, a mai spus Mattia Binotto.

 

La scurt timp după aflarea rezultatului, Maya Weung a declarat: „Nu voi uita niciodată această zi! Sunt atât de fericită că sunt prima femeie care se alătură Ferrari Driver Academy. Câştigarea etapei finale a programului FIA Girls on Track Rising Stars mă face să realizez că am avut dreptate să-mi urmăresc visul de a deveni pilot de curse”.

 

„Voi da totul pentru a le arăta oamenilor care au crezut în mine că merit să port uniforma Ferrari Driver Academy şi abia aştept să vin la Maranello să încep să mă pregătesc pentru primul meu sezon în cursele de monoposturi”, a mai spus olandeza.

 

Maya Weung este prima fată acceptată la Academia Ferrari

Academia Ferrari este programul care l-a pregătit pe actualul lider al echipei, Charles Leclerc, pentru mutarea sa în F1. Pe lângă Leclerc, pe grila de start a Formulei 1 în 2021 vor fi prezenţi alţi patru piloţi care au fost formaţi în acelaşi program al celor de la Ferrari: Sergio Perez (Red Bull), Lance Stroll (Aston Martin), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) şi debutantul de la Haas, germanul Mick Schumacher, fiul fostului campion mondial Michael Schumacher.

 

Cu toate acestea, un loc în acest program nu este o garanţie a accederii în F1. Pentru o eventuală prezenţă în competiţia supremă, Weug trebuie să treacă mai multe etape în motorsport. Programul FIA Girls On Track a fost înfiinţat de către comisia de femei din cadrul forului de conducere a automobilismului mondial, împreună cu Ferrari.

 

Weug, care s-a născut în Spania, dintr-o mamă belgiană şi un tată olandez, le-a depăşit în faza finală pe franceza Doriane Pin (17 ani) şi pe braziliencele Antonella Bassani (14 ani) şi Julia Ayoub (15ani). Weug devine a doua femeie membră în prezent a unei echipe de F1, alături de columbianca Tatiana Calderon, pilotul de teste al echipei Alfa Romeo.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.