Jump to content

Cum se grăbește Netflix să facă un film despre GameStop, cât încă e subiectul „cald”


Ailime
 Share

Recommended Posts

Cum se grăbește Netflix să facă un film despre GameStop, cât încă e subiectul „cald”

Cum se grăbește Netflix să facă un film despre GameStop, cât încă e subiectul „cald”

 

Netflix se grăbește să lanseze un film despre fenomenul GameStop, cât încă atenția e concentrată pe subiect. Și nu e singura companie care face asta.

Fenomenul GameStop a creat un pic de panică în rândul investitorilor speculativi de pe Wall Street și a adus speranța că investitorii de ocazie se pot îmbogăți peste noapte. Sună a scenariu de film, dar e realitate. Numai că Netflix vrea să facă și un film inspirat din această poveste.
Se pare că fenomenul plecat de pe forumul WallStreetBets a atras atenția companiei americane. Și nu e singura. Pentru că și MGM ar fi început să lucreze la o producție similară.

 

Netflix și MGM, filme despre fenomenul GameStop

Se pare că Netflix e deja în discuții avansate cu Noah Centineo, dar și cu Mark Boal, care ar urma să scrie scenariul. De asemenea, MGM e în discuții să lanseze un film după o carte care n-a fost scrisă încă. Autorul ar fi Ben Mezrich, care a scris și The Accidental Billionaires, care a stat la baza The Social Network.

Fenomenul GameStop e văzut ca o acțiune de tip Robin Hood. Mai mulți investitori mici și-au coordonat eforturile pentru a-i face pe marii investitori de pe Wall Street să piardă mulți bani.

 

Datorită coordonării de pe Reddit, prețul acțiunilor s-a dus rapid în sus și cei care pariaseră pe scăderea acțiunilor s-au văzut descoperiți. Văzând că încep să piardă bani accelerat, au început să-și răscumpere acțiunile, dar au făcut-o, evident, în pierdere. Cu cât așteptau mai mult, cu atât pierdeau mai mulți bani.

Este ceea ce se numește „short squeeze” – adică lichidare forțată. Chiar și așa, pierderile au fost de ordinul zecilor de miliarde de dolari. Au vândut acțiuni la preț mic, sperând să le răscumpere la un preț și mai mic, dar le-au luat înapoi, de fapt, la un preț mult mai mare. Răscumpărarea masivă a urcat și mai tare prețul acțiunilor.

Au fost trei zile de creștere accelerată.  Toată mișcarea de pe Reddit – reunită în grupul cunoscut drept “WallStreetBets” – e văzută drept o mișcare de atacare a sistemului extrem de bogat și profitabil de pe Wall Street, unul care pare imposibil de penetrat.

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Ailime locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.