Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Filmul care a generat conspirații a fost și inspirația britanicilor pentru vaccinare


Ailime
 Share

Recommended Posts

Filmul care a generat conspirații a fost și inspirația britanicilor pentru vaccinare

Filmul care a generat conspirații a fost și inspirația britanicilor pentru vaccinare

 

Matt Hancock, secretarul britanic pentru sănătate, a dezvăluit că popularul film Contagion al lui Steven Soderbergh a jucat un rol în inspirarea strategiei britanice de vaccinare COVID-19.

În timpul unui interviu acordat rețelei de radio britanice LBC, Hancock a confirmat că vizionase filmul din 2011 în primele etape ale pandemiei pentru a se inspira. Hancock a spus că, deși filmul lui Soderbergh nu era „principala sa sursă de inspirație”, el l-a ajutat să se pregătească pentru lupta mondială de a obține doze de vaccin COVID-19.

 

Nu aș spune că filmul a fost principala mea sursă de inspirație în acest sens, dar ceea ce vă pot spune este că știam când vaccinul a fost bun și am avut întotdeauna încredere că va fi, că cererea va fi imensă și ar trebui să fie gata pentru a putea vaccina fiecare adult din țară și nu numai și nu aveam de gând să mă mulțumesc cu mai puțin de atât.”
- Matt Hancock


Strategia de vaccinare din Marea Britanie, „ajutată” de Contagion

În film se arată că momentul cu cel mai mare impact din jurul programului de vaccinare nu este, de fapt, înainte de a fi lansat, atunci când oamenii de știință și producătorii lucrează împreună în ritm continuu, ci este ulterior, când e vorba de ordinea priorității. Așa se întâmplă și în realitate, conform lui Hancock.

 

Am insistat să comandăm suficient pentru ca fiecare adult să aibă cele două doze, dar am cerut sfatul clinic cu privire la stabilirea priorităților foarte devreme și l-am prezentat în public. Astfel încât să nu existe un rând mare cu privire la ordinea priorității, ci în schimb am întrebat clinicienii și o facem pe baza modului în care salvăm cât mai multe vieți cât mai repede.
- Matt Hancock

 

Când a fost întrebat dacă este potrivit ca un ministru să ia sfaturi de sănătate publică dintr-un film de la Hollywood, un purtător de cuvânt din Downing Street a spus: „Cred că secretarul pentru sănătate a mai spus că continuăm să primim cele mai bune sfaturi de la experți, de la clinicieni și oameni de știință. Așa cum am spus anterior, așa a fost pe tot parcursul pandemiei și va continua să fie la fel în continuare”.

 

Contagion va avea o continuare
La începutul acestei săptămâni, Sky News a publicat un interviu cu unul dintre foștii consilieri ai lui Hancock, care a spus că, la începutul pandemiei, secretarul pentru sănătate „va continua să se refere la sfârșitul filmului”.

În timpul unui alt interviu pe „Good Morning Britain” cu Piers Morgan, Hancock a confirmat din nou că a urmărit filmul și a spus că i-a oferit o „perspectivă” necesară pentru a forma lansarea vaccinului din Marea Britanie.

 

Cred că cel mai sigur lucru de spus este că nu a fost singura mea sursă de inspirație cu privire la această problemă, dar am vizionat filmul – de fapt se bazează pe sfatul unor epidemiologi foarte serioși.
- Matt Hancock

 

Contagion a fost lansat în urmă cu aproape zece ani, dar filmul a devenit în 2020 ca fiind unul dintre cele mai de succes și mai discutate filme ale anului. De când a avut loc pandemia COVID-19 în martie anul trecut, publicul a căutat filmul și i-a oferit o șansă de vizionare prin serviciile de streaming digital.

La sfârșitul anului trecut, s-a anunțat că Steven Soderbergh și scriitorul Scott Z. Burns realizează o continuare „filosofică” a filmului.

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Ailime locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.