Jump to content

A apărut primul malware care afectează procesoarele Apple M1


Tupi
 Share

Recommended Posts

Apple-M1-Feature-Image.jpg

 

Un cercetător independent în domeniul securității a descoperit recent primul malware care afectează procesoarele Apple M1. Compania a primit o mulțime de laude pentru securitatea noului procesor, însă orice se conectează la internet va fi spart la un moment dat. Iată că în cazul chip-ului de la Apple, asta s-a întâmplat destul de repede.

 

Malware-ul a fost descoperit de Patrick Wardle, un fost cercetător NSA. Acesta a demonstrat cum hackerii au reușit să adapteze un adware numit GoSearch22.app pentru noile modele de laptopuri cu procesoare Apple M1. În acest punct, softul poate afișa reclame forțat și în același timp colectează date din browser. Walde a adăugat și faptul că un astfel de malware va evolua pe măsură ce Apple va folosi procesorul în mai multe dispozitive.

 

Aparent, uneltele anti-virus care erau folosite pentru a proteja sistemele Apple cu procesoare Intel nu pot detecta adware-ul GoSearch22.app care rulează pe modelele cu Apple M1. Acum că a fost descoperit, malware-ul va fi inclus în lista de amenințări ale acestor unelte. Pentru un strat suplimentar de securitate, Apple a revocat certificatul dezvoltatorului. Asta înseamnă că aplicația nu va mai putea funcționa.

 

În acest moment nu este clar câți utilizatori de laptopuri cu procesor Apple M1 au fost afectați, întrucât nimeni nu a raportat vreun comportament ciudat al mașinăriilor. Din fericire, acest adware este unul destul de inofensiv și nu reprezintă o amenințare foarte mare, dar acesta poate fi doar începutul. Sunt curios cum va aborda Apple toată situația și dacă programele anti-virus vor redeveni un trend.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.