Jump to content

Telefonul rulabil Oppo X 2021 apare în noi imagini


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Telefonul rulabil Oppo X 2021 apare în noi imagini

 

Oppo X 2021 va fi primul smartphone cu ecran rulabil al producătorului chinez, dar nu singurul dispozitiv de acest tip.

Oppo X 2021 se prezintă cu un design minimalist, foarte asemănător produselor smartphone convenționale. Practic, de aici izvorăște și „puterea” noului  produs: arată ca un smartphone obișnut, dar nu este și se vede asta de foarte devreme.

 

Spre deosebire de telefoanele pliabile, cele cu ecran rulabil nu sunt constrânse la folosirea unei forme de carcasă substanțial diferită de ce am întâlnit până acum, eventual, nepractică. În schimb, la alegerea unui telefon rulabil primim un dispozitiv care arată și funcționează exact așa cum ne-am aștepta, în majoritatea timpului. Diferența este că la apăsarea unui buton, suprafața ecranului crește spectaculos, telefonul devenind o veritabilă tabletă compactă.

 

Confirmând așteptările, o prezentare video neoficială arată noul produs în toată „simplitatea” sa. Practic, nici nu e nevoie de prea multă inventivitate la partea de software, interfața Android ajustându-se fără efort la noua dimensiune de ecran. Putem presupune că aceeași tranziție o au și majoritatea aplicațiilor de Android, din moment ce forma convențională de ecran dreptunghiular și orientarea acestuia nu este niciodată schimbată.

 

Potrivit companiei, noul Oppo X 2021 va fi lansat cândva spre finalul acestui an, fără a da un termen de livrare exact. Deși prototipul există și este funcțional, se pare că producătorul chinez va trebui mai întâi să testeze piața pentru a vedea dacă există interes și cerere pentru un astfel de dispozitiv, înainte ca acesta să intre în producție. Această strategie pare să fie complet diferită față de ceea ce fac companii precum Samsung, Huawei și Motorola, care au lansat telefoane pliabile, apreciind mai târziu dacă cererea pentru acestea există de fapt.

 

Demonstrat într-un nou video hands-on, Oppo X 2021 apare cu un ecran ce poate tranziționa între diagonala de 6.7 și 7.4 inch. Dacă diferența pare mică, ei bine, chiar este. Producătorul pare că și-a limitat ambițiile așa încât să nu întâmpine prea mari dificultăți nici la partea de scalare software și nici hardware. La final, interpretarea de Android numită ColorOS nu are nicio problemă în a funcționa pe noul dispozitiv, fapt ce vine să confirme afirmațiile producătorului, cum că poate lansa noul smartphone oricând.

 

Cert este că alte telefoane rulabile sunt pregătite de competiție, TCL, LG și Samsung fiind doar câteva dintre numele speculate. În mod inevitabil, telefoanele rulabile vor avea propria nișă, alături de cea a telefoanelor pliabile. Care din acestea va fi până la urmă de succes, rămâne de văzut.

 

Sursa

Edited by Dark Night
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.