Jump to content

Sony anunță FX3, o cameră compactă din seria Cinema Line cu filmare 4K la 120 FPS


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Sony anunță FX3, o cameră compactă din seria Cinema Line cu filmare 4K la 120 FPS

 

Sony a anunțat noua cameră video Full-Frame FX3, integrată în seria Cinema Line. Aceasta este cea mai mică de acest gen și oferă o parte dintre capabilitățile pe care le-a integrat în modelul de top al seriei Alpha, într-un corp compact și la un preț mai mic. Ce lipsește de pe acest model este însă filmarea în 8K, însă compensează cu alte capabilități de top precum înregistrare nelimitată și compatibilitate cu accesorii profesionale.

 

Sony FX3 este o cameră video performantă într-un corp compact

Sony FX3 beneficiază de un senzor Full-Frame de numai 10,2 megapixeli, în comparație cu modelele Alpha din ultima vreme care ajung și la 50 megapixeli. Totuși, rezoluția senzorului nu afectează performanța camerei. Aceasta este realizată pentru filmări în 4K, iar pentru această rezoluție avem destui pixeli și pe acest senzor retro iluminat. De altfel, sensibilitatea ISO la 409.600 și plaja dinamică de 15 trepte va oferi destulă libertate în cazurile posibile de utilizare, de la lumină slabă la editare mai ușoară.

 

Procesorul de imagine Bionz XR este un model de top, folosit și pe A1, iar integrarea în gama Cinema Line asigură accesul la profilul de culoare S-Cinetone. Procesorul asigură procesarea materialelor în rezoluție 4K de până la 120 de cadre pe secundă, cu filmare la 60 cadre nelimitată. Asta pentru că la interior există un ventilator activ care răcește componentele interne, spre diferență de modelele Alpha. Extern, camera poate oferi înregistrare pe 16 biți prin port-ul HDMI integrat.

 

Tot procesorul de imagine asigură și stabilizarea avansată a imaginii, cât și realizarea focalizării rapide, care a adus camerele Sony Alpha în topurile videografilor. Avem de a face cu aceleași funcții precum focalizare hibrid, touch tracking și Real-Time AF.

 

FX3 integrează mai multe funcții dedicate profesioniștilor

Camera Sony FX3 beneficiază și de un ecran rabatabil pe laterală, ceva ce multe camere ale companiei omit să includă. Forma sa este mai degrabă apropiată de cea a unei camere din gama A6000 sau A7C, însă pentru a găzdui ventilatorul intern, au fost puțin extinse dimensiunile. Ce nu include acest model este un vizor electronic, însă în partea de sus pot fi atașate accesorii extra, precum un mâner, sport pentru microfoane cu XLR sau chiar display-uri externe, mai mari decât cel inclus.

 

sony fx3

 

Alte funcții profesionale ar fi transferul de date prin Wi-Fi, dar și printr-un adaptor Ethernet care se conectează pe port-ul USB-C, pe lângă transfer-ul al 5 Gbps prin USB-C. De asemenea, camera este compatibilă cu carduri de viteză mare CFexpress Type A, cât și cu carduri SD până la UHS-II.

 

Sony FX3 se lansează în luna martie la un preț de aproximativ 4.000 de euro, adică 22.900 lei în România.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.