Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Activitatea universitară: Avizul DSP pentru revenirea studenților în sălile de curs va fi emis în șapte zile


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Activitatea universitară: Avizul DSP pentru revenirea studenților în sălile de curs va fi emis în șapte zile

 

 

aviz-sanitar | Directia de Sănătate Publică Brașov

 

 

Așa cum stabilește OUG 141/2020, reluarea activităților didactice care presupun prezența fizică a studenților în universități se face în baza unui aviz emis de Direcția de Sănătate Publică (DSP), care certifică îndeplinirea condițiilor de siguranță epidemiologică. Acum, printr-un proiect ce va ajunge în curând la votul decisiv al senatorilor, având propunere de adoptare, se dorește introducerea unui termen în care DSP trebuie să răspundă unor astfel de solicitări, respectiv de cel mult o săptămână.

 

Mai exact, în proiectul de lege care ar putea să treacă curând de Parlament, după ce a primit raport favorabil la Senat, scrie că termenul maxim în care DSP trebuie să-și dea acordul privind reînceperea activității într-o universitate va fi stabilit la șapte zile de la solicitare.

“Reluarea activităților didactice care presupun prezența fizică a studenților în instituțiile de învățământ suspendate (...), în condiții de siguranță sanitară, se dispune prin hotărâre a Senatului universitar, după obținerea avizului Direcției Județene de Sănătate Publică/ Direcția de Sănătate Publică București, emis în termen de cel mult 7 zile de la solicitare, aviz care certifică îndeplinirea condițiilor de siguranță epidemiologică, pentru reluarea activității”, apare, mai exact, în proiectul de la Senat.

După cum stabilește OUG 141/2020, este vorba despre reluarea activității în situația în care, în baza autonomiei universitare, o universitate a stabilit prezența fizică a studenților doar la anumite activități didactice sau chiar suspendarea activităților didactice pentru care este necesară prezența fizică a studenților în instituția de învățământ superior.

Legislația actuală stabilește regulile pentru reluarea activităților în universități, respectiv obținerea unui aviz de la DSP, dar nu impune direcțiilor sanitare niciun termen în care acestea trebuie să dea avizul necesar reluării activității în instituțiile de învățământ superior.

În acest an universitar, conform OUG 141/2020, în funcție de situația epidemiologică și de specificul fiecărei instituții de învățământ superior, „modalitatea de desfășurare a activității didactice ce presupune prezența fizică a studenților se stabilește prin hotărâre a senatului universitar.

Atenție! Proiectul de lege nu se aplică acum. Acesta trebuie să fie adoptat de Senat, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

 

 

Sursa: avocatnet.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.