Jump to content

Sinaia, perfectă pentru sporturile de iarnă şi în această perioadă. Sezonul s-ar putea închide la 1 mai


Tuser
 Share

Recommended Posts

schi SInaia

 

Chiar dacă sezonul de schi e pe final și în calendar este primavară, trebuie să știți că la altitudini înalte încă este zăpadă din belșug. Așa că iubitorii sporturilor de iarnă se orientează în această perioadă către stațiunile unde se mai poate schia.

Foarte apreciată este Sinaia, mai ales pentru pârtiile de la Cota 2000, dar și pentru priveliștea spectaculoasă oferită de platoul Bucegi. Iar reprezentanţii primăriei spun că se va putea schia chiar şi în aprilie.

27 de kilometri de pârtii - atât însumează domeniul Schiabil Sinaia. Sunt in total 16 pârtii omologate, dar acum se schiază doar pe 6 dintre ele, la cota 2000, unde condițiile sunt prielnice, căci stratul de zăpada măsoară 4 metri.

 

În cea mai înaltă zonă a domeniului schiabil Sinaia, la 2 mii de metri, zăpada se menține până primăvara târziu datorita temperaturilor scăzute. In dreapta pârtia Valea Dorului, aici, in stânga pârtia Valea Soarelui. Ne bucuram așadar de schi in luna martie pentru ca altitudinea mare ne permite asta. Și dacă aveți parte de o zi senina pe măsura ce coborâți puteți privi crestele munților.

Iubitorii sporturilor de iarna vin din toate colțurile țării. “E locul unde efectiv te rupi de oraș. Aici nu e Sinaia aici sunt Bucegii. E sentimentul asta de libertate, zăpadă, cer, soare, nici nu ai cum sa fii decât cu zâmbetul pe buze toată ziua. Parinții ar trebui sa și aducă copiii de mici, că după o vârstă intervine frica. Dacă incepi de mic îți intră in sânge. Iar sentimentul este incomparabil. E libertate.”

 

Sursa: Pro TV

Data: 6 martie

Ora: 17:57

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.