Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

A murit Adi Bărar, chitaristul și fondatorul trupei Cargo. Muzicianul a avut COVID-19


Tupi
 Share

Recommended Posts

adi-barar-cargo-800x533.jpg

 

Adi Bărar, chitaristul și fondatorul formației Cargo, a murit la vârsta de 61 de ani. Muzicianul fusese diagnosticat cu COVID-19, fiind internat în spital în luna februarie.

 

"Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat până azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Bărar!", apare în mesajul trupei Cargo.

 

Deși cauza morții nu este specificată, este cunoscut faptul că pe 25 februarie muzicianul fusese internat în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Timișoara, fiind infectat cu Sars-CoV-2. Adi Bărar suferea și de alte afecțiuni.

 

Starea de sănătate a muzicianului a fost fragilă încă de la momentul internării în spital, colegii din Cargo mărturisindu-și public îngrijorarea.

 

"Azi, ziua de joi (25 februarie) îl găsește pe Adi Bărar la spital! Suntem îngrijorați pentru situația în care se află! Starea lui de sănătate este mai fragilă decât ne-am fi putut închipui, obișnuiți fiind cu un Adi cu o constituție fizică puternică. Toate gândurile noastre sunt acum alături de el, dorindu-ne totodată ca trecerea prin aceste momente să fie făcută cu respect și decență din partea tuturor. Mulțumim! Vă vom ține la curent!", scria Cargo pe Facebook în urmă cu două săptămâni.

 

Adi Bărar a fost chitarist și membru fondator al trupei Cargo, formație ce a revoluționat rock-ul românesc încă de la primul album - "Povestiri din gară". Înființată la Timișoara în 1985, trupa a cunoscut succesul cu albumul din 1995, "Destin", iar aprecierea publicului larg în 1998, de Sânziene, când a lansat "Ziua Vrăjitoarelor". La începuturile anilor 2000 a apărut "Bagă-ți mințile în cap", iar în 2007 trupa a lansat un album "Best Of", intitulat "XXII", ce conține 22 dintre piesele trupei.

 

Formația Cargo a fost distinsă cu numeroase premii, diplome și titluri oferite de diferite municipalități din țară, fiind decorată de către Instituția Prezidențială cu Ordinul Cultural în Grad de Cavaler.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.