Jump to content

Hackerii încep să fure datele personale prin intermediul selfie-urilor home office


 Share

Recommended Posts

home-office-hackeri-655x470.jpg

 

Pandemia a reprezentat un context numai bun pentru tot felul de satire pe net. Mai nou, chestia asta se răspândește și în domeniul home-office, adică prin străfundurile telemuncii. Programele work from home au început să colcăie de un fel de inițiativă care încurajează angajații să-și facă selfie-uri și/sau să-și fotografieze setup-ul de acasă destinat muncii.

 

Nu este o glumă. Cunoscuți de-ai mei s-au trezit că angajatorii îi rugau să-și arate setupul de home office în timpul videoconferințelor sau pe grupurile de socia media, ca parte dorinței de a „ne aduce mai aproape pe timp de pandemie”…

 

Selfie-urile home office sunt dovada că orice poate deveni un trend…

Bineînțeles bisericuțele astea au atras după ele și nelegiuiții virtuali. Hackerii se pot folosi de acum de selfie-urile tale home office pentru a-ți descoperi interesele și datele personale. Să fim serioși, este 2021 și tehnologia este în plină floare: mai un zoom x10, mai o stabilizare și un ehancement, și curiosul poate să-ți citească adresa de pe pachetul pe care l-ai comandat prin curier, și altele asemenea.

 

home-office-hackeri-1.jpg

 

Pandemia chiar a extins acest trend. Pe social media se poartă trendul fotografiilor cu hashtag-uri de tipul #WorkFromHome sau #HomeOffice, astfel încât infractorilor le este foarte ușor să restrângă căutările, ca să poată afla ceea ce îi interesează. Home office? Ai putea foarte bine să-i inviți pe hoți la tine acasă la o cafea.

 

Nici petrecerile aniversare de pe Zoom nu sunt mai ferite. Practic, îți pui pe tavă nu numai indiciile împrăștiate prin locuință, ci oferi și date despre prieteni, nume, zile de naștere, adică ceea ce făceai oricum pe Facebook, pentru că posibilitățile de împărtășire a vieții private sunt aproape nelimitate. Specialiștii din cadrul firmei de securitate cibernetică Sophos avertizează cu privire la trendul ăsta de home office selfies. Și nu doar pentru că îți expui tu, ca persoană, informații intime, ci pentru că riști să le oferi infractorilor și date despre firmă și angajați, prin email-uri, softuri instalate pe calculator sau pagini web frecvent accesate.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.