Jump to content

Camera care promite să schimbe tot ce știi despre Nikon: Z9 își propune să fie revoluționar


Alexandru M. Nicolae
 Share

Recommended Posts

Camera care promite să schimbe tot ce știi despre Nikon: Z9 își propune să fie revoluționar

 

Nikon nu lansează foarte des modele de top pentru că nu vrea să-și auto saboteze poziția privilegiată din piață. Asa nu înseamnă însă că ratează ocazia să dezvăluie produse revoluționare precum Nikon Z9.

Peste câteva luni, va ajunge pe piață noul Nikon Z9, camera de top a producătorului japonez pentru amatorii de capturi foto și video. Deși nu au ajuns online toate particularitățile care vor face specială această cameră, Nikon a vorbit totuși despre câteva specificații și inovații din spatele viitorului full-frame cu posibilitate de captură video la rezoluție 8K.

Promovată ca oferind ”cea mai bună performanță pentru fotografii și video din istoria Nikon”, camera Z9 ar trebui să fie cu adevărat impresionantă. În contextul în care japonezi nu exagerează des în materialele lor promoționale, sunt șanse mari ca Z9 să intre pe lista de viitoare achiziții a multor profesioniști, mai ales cei care fac parte deja din familia utilizatorilor de Nikon.

Nikon Z9 va fi o cameră mirorrless cu un senzor full-frame din familia Z. Se va lansa în 2021, deși o dată exactă nu a fost făcută publică, iar în contextul pandemiei este destul de dificil să te mai arunci la promisiuni legate de lansări.

La interior, va ascunde un senzor CMOS complet nou de format FX și tip stacked (stivă). Acesta ar trebui să aibă între 40 și 50 de megapixeli. Un nou motor de procesare a imaginii ar trebui să o aducă pe linie cu vârfurile de la Canon și Sony când vine vorba de autofocus și viteză de captură în rafală. În ceea ce privește prețul, având în vedere că pare dintr-un spectru similar cu Nikon D6, nu este exclus să graviteze în jurul a 6500 de dolari. Punctual, însă, va înlocui modelul Nikon Z7 II din portofoliul companiei.

Pe partea de video, pe lângă 8K, te poți aștepta la captură în RAW, 10 biți de culoare și un număr sporit de cadre pe secundă, 60 – 120FPS, dacă optezi pentru 4K sau Full HD.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.