Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Noul update pentru Windows 10 „dăruiește” crash-uri frecvente


Tupi
 Share

Recommended Posts

Windows-10.jpg

 

Aproape de fiecare dată când un update pentru Windows 10 este lansat ceva scârțâie, iar PC-urile ori încep să se comporte anormal, ori întâmpină infamul blue screen of death. Săptămâna aceasta, mai exact marți, Microsoft a lansat încă o serie de cumulative updates, iar tot mai mulți utilizatori sunt afectați de erorile oferite „din partea casei”.

 

Acest update pentru Windows 10 îi pune în dificultate pe cei care folosesc imprimante. Dacă utilizatorii încearcă să folosească astfel de device-uri, sistemul va fi afectat de BSOD. Problema în sine este regăsită în rândul celor mai noi versiuni ale sistemului de operare. Cu alte cuvinte, bug-ul este prezent în special pe KB5000802 pe versiunea 1909 și KB5000808 pe versiunile 2004 și 20H2 .

 

Cel mai recent update pentru Windows 10 se concentrează pe îmbunătățirea securității, dar Microsoft nu menționează nimic legat de posibile bugfix-uri, în afara unor situații care vizează user certificates. Între timp, utilizatorii constată că tot mai multe modele de imprimante contribuie la crash-uri frecvente, fără ca Microsoft să-și fi dat încă seama de acest lucru.

 

windows-10.png

 

Clasica metodă pentru un update pentru Windows 10 problematic

Din fericire, există o portiță de scăpare. Pe Reddit circulă câteva metode prin care utilizatorii au reușit să se debaraseze de această problemă, în lipsa unei soluții oferite de Microsoft. Astfel, dacă folosești intensiv imprimanta la locul de muncă sau la școală, ai putea să dezinstalezi KB5000808 sau KB5000802. Un alt user a dezinstalat unul din aceste knowledge bases (conform wusa /uninstall /kb:5000802) pe mai multe sisteme deținute, iar totul a mers bine. Acesta a remarcat faptul că Windows 2004 și 20H2 aduse la zi cu actualizările implică aceleași crash-uri/BSOD, și că actualizarea driverelor pentru imprimante este inutilă.

 

Noul update pentru Windows 10 poate fi dezinstalat prin Settings > Update and Security > Windows Update > View update history. De acolo, poți selecta „Uninstall an update” ,căutând în listă versiunea cu pricina > Uninstall.  Dacă preferi în schimb Command Prompt (selectat ca „Run as administrator”), va trebui să scrii wmic qfe list brief /format:table pentru afișarea unei liste cu update-uri. Dacă îți apare KB5000808 sau KB5000802, îl poți dezinstala pe oricare dintre ele folosind comanda wusa /uninstall /kb:5000802 sau wusa /uninstall /kb:5000808. La final, restartează PC-ul și roagă-te să funcționeze. Sau ai putea să aștepți până la următorul update pentru Windows 10, care (în teorie), va rezolva problema.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.