Jump to content

Relaxare și răsfăț în inima Transilvaniei. Cât costă o noapte de cazarea la Cheile Turzii


Lebus
 Share

Recommended Posts

62179137.png

 

Vă invităm să descoperiți Cheile Turzii - o rezervație naturală din Cluj, unde cei dornici să se bucure de natură și de liniște au numai de câștigat.

Odată ajunși în zonă puteți porni la pas sau cu bicicleta pe poteci șerpuite, printre pereți înalți de stâncă. Dar tot acolo poate fi raiul celor care iubesc sporturile extreme. În plus, este musai să treceți pragul Salinei Turda, vizitată anual de sute de mii de turiști din țară, dar și de peste hotare. Mai ales că frumusețea minei a fost recunoscută la nivel mondial.

Salina Turda îi cucerește pe vizitatori de la primii pași făcuți în călătoria spre inima pământului. La 120 de metri adâncime, oaspeții dau peste un decor sculptat de natură, dar și de mâna omului.

Turist: “Foarte frumoasă, foarte bine aranjat, foarte bine organizata, salina. Am venit expre pentru salina de la Turda, de la Suceava”.

Turist: “Cum s-a excavat, cum au reușit să construiască totul, și să facă o atracție, este interesant”.

 

Locul a îmbrăcat straie noi, odată cu renovarea făcută în 2009. Iar de atunci atrage tot mai mulți curioși.

Turistă: “Am zis să îl aducem și pe el să ia o gură de sare. Multe lumini, totul nou, îi place foarte mult”.

Turistă: “Este priveliștea, nu este orice fel de lac, fix în mijlocul peșterii... E foarte frumos”.

Una dintre cele mai vechi mine de sare din lume a primit două stele Michelin, din cele trei posibile, în cunoscutul ghid de călătorii. Așa că nu e de mirare că atrage și turiști de peste hotare.

Turist: “E extraordinar, într-adevăr, e minunat. Îmi place enorm. Astăzi suntem turiști. Avem în sfârșit șansa să explorăm România și să îi descoperim frumusețea”.

Iar cei care ajung în adâncuri nu au timp să se plictisească.

Ferenc Serestely, ghid de turism: “Avem și o roată mare, în care turiștii se pot urca, biliard, ping-pong, minigolf și un părculeț micut pentru copii. Pe an avem cam 700.000 de turiști”.

În plus, există beneficii la capitolul “sănătate”.

Camelia Pop, asistent medical generalist: ″În general la copii este foarte indicat să facă cure cu aerosoli naturali. Se întărește sistemul imunitar și pe viitor o să vadă că o să răcească tot mai puțin”.

Nu departe de salină găsim Cheile Turzii, o arie protejată, unde natura face spectacol indiferent de anotimp.

Turist: “Tot timpul venim. E un traseu foarte frumos. Pe deasupra, se văd de sus foarte frumos Cheile Turzii”.

Turist: “Vrem să facem o plimbare, să luăm niște aer curat. Trăim într-un oraș, așa că avem nevoie de aer curat, fără poluare”.

 

Iar cei pasionați de alpinism se pot bucura acolo de o porție de adrenalină.

Adrian Tothăzan, salvamont-Salvaspeo Cluj: “Sunt aproximativ 450-500 de trasee. Se mai practică mountain-bike-ul, alergarea sportivă pe teren montan, se practică parapanta”.

 

Dupa o zi în care au luat împrejurimile la pas, turiștii își pot trage sufletul la pensiunile din zonă, unde ciubărul cu apă fierbinte este vedeta.

 

Turist: “Jacuzzi, vreme frumoasă, odihnă”.

Lucian Ruscan, proprietar pensiune: “Piscina încălzită, un centru spa, care partea de interior este acum închisă, cu jacuzzi exterior, saună, duș scoțian. Oferim turiștilor, la cerere, tot felul de bunătăți ale zonei”.

Laura Șleam, proprietar pensiune: “O oază de liniște pentru oaspeșii noștri. Încercăm cât de mult să revenim la tradiții, inclusiv arhitectura. Folosim lemnul, folosim piatra naturală”.

Teodora Suciu, reporter Pro TV: “Salina Turda se află în inima Transilvaniei, la 400 de kilometri de București, fiind una dintre cele mai spectaculoase mine de sare din lume.

Pentru a coborî în adâncuri putem alege liftul de sticlă sau putem opta pentru zecile de scări care ne poartă în adâncuri.

Turiștii își pot continua ziua cucerind Cheile Turzii. Unde există opţiuni în funcţie de doza de adrenalină pe care o doriți.

Plimbări în tihnă, o tură cu tiroliana, cu parapanta sau un salt cu parașuta de la 3.000 de metri altitudine.

Cât despre cazare, turiștii își pot instala rulota sau cortul în poiana de la intrarea în Cheile Turzii, iar pensiunile din zonă oferă un adevărat răsfaț pentru oaspeți.

Prețurile ajung și la 500 de lei pe noapte”.

 

Sursa: PRO TV

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.