Jump to content

Chrome 89 aduce îmbunătățiri pe sistemele de operare – De la cosum redus de resurse la Mac-uri mai reci


Tupi
 Share

Recommended Posts

chrome-89.png

 

Chrome 89 vrea să pună browser-ul la o dietă…Știm cu toții ce-i poate pielea celui mai popular browser. Oricât de utilizat ar fi, Chrome este o adevărată „vedetă” în lumea browserelor prin simplul fapt că este flămând. Atât de flămând încât mănâncă foarte mult RAM. Situația este pe cale să se schimbe, căci Google a lansat cea mai recentă versiune, și anume Chrome 89. Aceasta aduce mai multe îmbunătățiri pe diferite sisteme de operare, iar asta înseamnă mai puțină memorie halită și stabilitate inclusiv pe dispozitivele macOS.

 

Chrome 89 – Avantajele variază în funcție de platformă și sistem de operare

Google nu menționează nimic specific în legătură cu vreo schimbare aplicată și dispozitivelor iOS: Prin urmare, Chrome 89 este (momentan) aliatul device-urilor Android, Windows și macOS. Noua versiune se lansează și se mișcă mai repede, salvând aproape 100MiB (mebibytes) prin gestionarea inteligentă a memoriei.

 

Pe macOS, Chrome 89 contribuie la un scor Energy Impact de până la 65%, adică ține un post de bun simț, renunțând la excesul de RAM și prevenind încălzirea Mac-urilor, fără să forțeze nici ventilatoarele. Pe Windows (care, săracul, o ține numai în crash-uri) și Android, alocarea memoriei este făcută la fel de responsabil pentru ca browser-ul să fie lansat și să se miște mai repede. Chrome 89 salvează mai multă memorie, solicitând cu 22% mai puține resurse, adică 8% în render, 3% în GPU și 9% în rata de răspuns a browser-ului.

 

Un tratament exclusiv pentru Android

Chiar dacă smartphone-urile vin echipate cu specificații mai puternice pe zi ce trece, un browser neoptimizat poate să taie avântul oricărui sistem. Conform Google, Chrome 98 consumă cu 5% mai puțină memorie, va încărca paginile cu 2% mai repede, se va lansa cu 13% mai repede și nu va mai da erori atât de des. Chrome 89 pe dispozitivele mai noi, cu Android 10 și cu cel puțin 8GB de RAM va beneficia de o rapiditate crescută 28% și va încărca paginile cu 8.5% mai repede.

 

Da, multe,multe,multe numere și procente. Poate părea nesemnificativ sau plictisitor, dar pentru mulți, acele procente s-ar putea simț browser-ul gigantului tech se bucură de o imensă popularitate, sacrificând în schimb puterea de procesare a sistemelor low-end. De altfel, nici hardware-ul actual nu scapă de proasta alocare a memoriei de către Chrome. Cel puțin, până acum.

 

În ceea ce privește îmbunătățirile majore, Chrome 89 este succesorul importantului Chrome 87, care a oferit „cea mai bună optimizare în ani buni” pe partea de gestionare a resurselor, power efficieny și solicitarea procesorului.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.