Jump to content

Alienware încheie parteneriatul cu Riot Games după ce fondatorul companiei a fost acuzat de hărțuire sexuală


Tupi
 Share

Recommended Posts

riot-games-black.jpg

 

Sharon O’Donnell, fosta asistentă executivă la Riot Games, l-a acuzat pe Nicolo Laurent, CEO-ului companiei, de hărțuire sexuală, într-un nou dosar legal. Deși ancheta este încă în desfășurare, Riot Games a început deja să își piardă din sponsori și parteneri, Alienware fiind prima companie ce nu mai dorește să se asocieze cu dezvoltatorul de jocuri.

 

În dosar este menționat și faptul că Sharon O’Donnell a avut o întalnire cu un martor anonim, care i-a spus fostei angajate despre alte două cazuri de abateri sexuale pe care Laurent le-ar fi întreprins în trecut. În mod specific, martorul a susținut, conform dosarului, că CEO-ul companiei le-a atins în repetate rânduri pe angajate, fără permisiunea acestora. Într-o declarație recentă, reprezentanții Riot Games au menționat faptul că aceste acuzații sunt false și nu sunt îngrijorați. Noile acuzații vin la o zi după ce Riot a oferit rezultatele unei anchete interne a consiliului de administrație, ce menționau că nu a găsit nicio dovadă care să justifice o sancțiune de orice fel împotriva lui Laurent. De asemenea, avocații companiei au depus, la rândul lor, un dosar legal, negând acuzațiile lui O’Donnell si acuzând-o de falsificarea declarațiilor martorilor.

 

Partenerii companiei nu mai doresc asocierea cu Riot Games!

După demiterea din iulie 2020, O’Donnell a susținut că Riot Games nu a făcut o investigație corectă după ce l-a raportat pe Laurent în cadrul departamentului de resurse umane. Ea a mai spus că a fost forțată să facă ore suplimentare pentru care nu a fost compensată și a făcut alte acuzații de comportament sexist. Aceste declarații au afectat imediat compania, cea mai mare pierde fiind parteneriatul pentru League of Legends avut cu Alienware.

 

Alienware a decis să încheie această colaborare cu mai mult de 10 luni mai devreme decât era menționat în contract. În discuțiile cu Riot Games, Alienware și-a menționat îngrijorarea față de imaginea publică a dezvoltatorului de jocuri pe fondul acuzațiilor de hărțuire și al altor controverse. Înțelegerea dintre Alienware și Riot urma să expire inițial în ianuarie 2022, potrivit surselor. Astfel, Riot a eliminat Alienware din toate programele sale competitive din Liga weekend-ului trecut.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.