Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Dozele de vaccin din lotul AstraZeneca oprit în România, scoase din nou pentru vaccinare


TincaLEGEND.
 Share

Recommended Posts

Cele peste 4.200 de doze de vaccin AstraZeneca care fuseseră carantinate temporar vor fi folosite pentru vaccinare, măsura retragerii acestora fiind anulată, a anunțat vineri Comitetul de coordonare a vaccinării. Dozele fac parte din lotul AstraZeneca ABV 2856 oprit de la utilizare în Italia și retras apoi și în România, până la o decizie a Agenţiei Europene a Medicamentului.

Anunțul Comitetului de coordonare a vaccinării:
"În urma ședinței de astăzi, la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia anulării măsurii de maximă precauție care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca.
Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Încurajăm monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii din Sănătate.
CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19".
Reamintim că în 11 martie Italia a decis să oprească de la administrare lotul ABV 2856 de vaccinuri AstraZeneca împotriva Covid-19 după ce au fost raportate în Sicilia decesele a doi bărbați care fuseseră vaccinați cu acest ser.
România a primit din acest lot 81.600 de doze de vaccin, din care fuseseră folosite 77.049 de doze. Restul de peste 4.200 de doze au fost carantinate temporar, ca măsură de extremă precauţie, până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului, anunțau atunci autoritățile.

Agenția Europeană a Medicamentului și-a exprimat joi convingerea că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile, după finalizarea unei anchete privind cazuri de tromboză la unele persoane vaccinate cu acest ser, motiv pentru care mai multe țări au suspendat folosirea acestuia. ”Este sigur și eficient”, subliniază EMA, deși nu exclude total o legătură între evenimentele tromboembolice și vaccin.

În urma verdictului dat de EMA, mai multe state care suspendaseră folosirea vaccinului AstraZeneca au anunțat că vor relua imunizarea cu acest ser, dar nu și Norvegia care așteaptă rezultatele unei anchete proprii.Vaccin AstraZeneca

Sursa: hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Imaginea nu este pusă la începutul topicului + nu ai pus un link de la sursă, doar ai precizat-o. Primești 2x AV-uri în cadrul secțiunii Lifestyle. Nu mai posta! Vei lua prea multe sacțiuni.

Link to comment
Share on other sites

  • .Aku locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.