Jump to content

Telegram strânge 150 de milioane de dolari de la investitorii din Abu Dhabi


Recommended Posts

Telegram strânge 150 de milioane de dolari de la investitorii din Abu Dhabi

 

 

Aplicația de mesagerie criptată Telegram a declarat marți că a strâns 150 de milioane de dolari de la doi investitori cheie din Abu Dhabi și va deschide un birou aici.

 

Compania de investiții Mubadala a investit 75 de milioane de dolari în obligațiuni convertibile pre-IPO pe cinci ani ale Telegram, iar Abu Dhabi Catalyst Partners a investit încă 75 de milioane de dolari.

 

Parteneriatul strategic dintre companii este de așteptat să creeze noi oportunități de colaborare și să promoveze în continuare ecosistemul companiilor inovatoare și tehnologice din Abu Dhabi.

 

Lansată în 2013 de frații Pavel și Nikolai Durov ca o aplicație de mesagerie sigură care utilizează criptarea end-to-end, Telegram a evoluat într-o platformă de social media completă și își are sediul global în EAU.

 

A devenit una dintre cele mai descărcate 10 aplicații din lume, cu peste 500 de milioane de utilizatori activi lunar.

 

"Recunoaștem și admirăm viziunea lui Pavel pentru companie și execuția echipei în construirea unui produs și companie de excepție. Concentrarea sa neclintită pe experiența utilizatorului și confidențialitatea și modul în care este esențială pentru fiecare decizie de afaceri pe care o ia este una dintre cheile pentru Telegram's popularitate și succes ", a declarat Faris Sohail Faris Al Mazrui, șeful Programului de investiții Rusia și CSI al Mubadala.

 

Motivat de o creștere reînnoită în India în rândul confidențialității WhatsApp, Telegram a devenit cea mai descărcată aplicație non-gaming din întreaga lume pentru luna ianuarie, cu peste 63 de milioane de instalări, de 3,8 ori descărcările sale în aceeași lună de acum un an, potrivit datelor companiei de analiză a aplicațiilor. Turnul senzorilor.

 

"Suntem onorați de investiția de 150 de milioane de dolari SUA în Telegram de la Mubadala și Abu Dubai Catalyst Partners. Așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm acest parteneriat strategic pentru a ne continua creșterea în regiunea MENA și la nivel global", a spus Durov, fondator și CEO al Telegram.

 

În ultimii ani, Mubadala și-a extins accentul pe sectorul tehnologic printr-o strategie de investiții directe și fonduri de fonduri, de la capitalul de risc în fază incipientă până la creștere.

 

În ultimele 12 luni, a făcut o serie de investiții globale în tehnologie în lideri de categorie, inclusiv compania autonomă de tehnologie de conducere Waymo, AliExpress și Reliance Jio Platforms, pentru a numi doar câteva.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.