Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Microsoft ar putea achiziționa Discord pentru suma de 10 miliarde de dolari


Tupi
 Share

Recommended Posts

Discord-Microsoft-1-780x470.jpg

 

Dacă vorbim despre o companie care a înregistrat profituri totale de 131 de miliarde de dolari și tocmai ce a finalizat achiziția Bethesda și ZeniMax, atunci n-ar trebui să ne mire faptul că „misteriosul potențial” cumpărător al platformei Discord este chiar Microsoft. Bine, ar trebui să faceți cum zice englezu’ și să „vă țineți caii”, pentru că deducția asta se bazează pe un proces al eliminării…Bine, și pe ceea ce spun jurnaliștii și insiderii.

 

La valoarea sa totală de 7 miliarde de dolari, statisticile spun că Discord nu este o afacere foarte profitabilă, ca să zic așa. Dar a reușit să mai rotunjească acel număr, adăugând încă 130 de milioane de dolari obținuți în 2020. Chiar și așa, platforma este foarte populară datorită caracteristicilor acestora și a…Nu, nu, pe cine păcălesc? Discord e o aplicație text, audio și video chat foarte mișto, care nu consumă atât de multe resurse, are latență scăzută și te lasă să creezi servere și boți foarte amuzanți, dacă nu utili în anumite contexte. Da, și tu, și eu, cu toții folosim Discord, iar faptul că platforma are și un model premium de 10 dolari pe lună cred că a făcut cu ochiul companiilor hămesite.

 

Discord-Microsoft-1200x630.jpg

 

Excluzând încercările anterioare ale Epic Games și Amazon de a lua sub aripile lor platforma, Câteva nume importante din industrie discută cu cei de la Discord pentru achiziționarea platformei. Ne putem gândi la Facebook, Google sau Apple, dar primii doi giganți au călcat recent pe bec din cauza legii antitrust, deci mai trebuie să săpăm. Din fericire, insiderii au rezolvat problema, menționând că sfântul Microsoft este cel care stă la un pahar de vorbă cu Discord pentru o eventuală achiziție în valoare de 10 miliarde de dolari.

 

Microsoft, mai ia o pauză, te rog

Da, cred că acum ne putem aștepta cu toții la discursuri de genul „blah, blah, prin achiziția Discord vom dezvolta enorm sectorul gaming-ului blah blah, ecosistemul perfect, aducem laolaltă jucători, blah blah”. Știți voi, texte solemne corporatiste care încearcă să ascundă un efort constant de asimilare birocratică și mai știu eu ce. Dar asta în cazul în care Discord va accepta până la urmă înțelegerea.

 

Și totuși, de ce nu ar accepta-o? Platforma are deja integrare Microsoft, în sensul că poți să-ți asociezi instant contul de Xbox. Pe de altă parte, nu pot decât să îmi imaginez acel meme cu Marlon Brando în rolul lui Vito Corleone când exclamă îndurerat „look how they massacred my boy”. Nu este exclus ca foarte mulți utilizatori care se bucură de avantajele oferite de către Discord să inițieze un exod în cazul în care Microsoft va măcelări beneficiile platformei, împreună cu subscripția Nitro.

 

Discord-Microsoft.png

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.