Jump to content

Maia Sandu vrea vaccinul rusesc


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Maia Sandu vrea vaccin de la ruși

 

 

 

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a avut joi, 25 martie, o întrevedere cu Oleg Vasneţov, ambasadorul Rusiei la Chişinău, în timpul căreia a discutat despre situaţia epidemiologică şi despre un acces mai rapid la vaccinul rusesc Sputnik V. 

 

„Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri. Am accentuat, din nou, ca și în celelalte discuții avute, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare. Cu cât mai repede asigurăm accesul populației la vaccin anti-Covid-19, cu atât mai repede avem șansa să revenim la normalitate și să salvăm viețile celor dragi”, a punctat Maia Sandu pe Facebook.

 

Totodată, șeful statului a spus că a discutat și cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, și cu reprezentantul comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, în special despre intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă. „Avem multe subiecte pe agendă și noi depunem eforturi pentru a rezolva împreună problemele cetățenilor moldoveni”, a mai conchis președintele R. Moldova.

 

Potrivit autorităţilor de la Chişinău, Republica Moldova ar avea nevoie de circa 4,8 milioane de doze pentru a imuniza aproximativ 70% din populaţie.

 

Campania de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus a demarat la începutul lui martie, când a ajuns primul lot de 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19, livrate gratuit prin intermediul platformei globale COVAX.

 

Anterior, și România la Chișinău a trimis 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, prima serie din cele 200.000 de doze pe care Guvernul de la București le va oferi ca ajutor umanitar cetățenilor de peste Prut.

 

 

SURSĂ: InfoPrut.

Link to comment
Share on other sites

De ar funcționa unul să ne scape odată din situația asta.

Zici că au înnebunit mai rău oamenii ăștia de când e vaccinul. Ne impun noi restricții care sunt și absurde, măcar dacă ar rezolva ceva cu ele

Atâta prostie nu mi-a mai fost dat să văd.

Link to comment
Share on other sites

Naspa disperarea din Republica Moldova, privind spre ei ne putem imagina situatia noastra daca nu am fi fost in Uniunea Europeana.

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, Ailime said:

Zici că au înnebunit mai rău oamenii ăștia de când e vaccinul. Ne impun noi restricții

Impun noi restricţii pentru că a crescut numărul de cazuri. Vaccinul a apărut, dar nu e vaccinată cu rapelul nici măcar jumătate din populaţie, darămite toată. Eu, spre exemplu, mă vaccinez marţi cu prima doză, a doua pe 25 mai, iar imunitatea vine la vreo două săptămâni după a doua doză.

 

20 hours ago, Ailime said:

care sunt și absurde

Care?

 

2 hours ago, Ryz said:

Naspa disperarea din Republica Moldova, privind spre ei ne putem imagina situatia noastra daca nu am fi fost in Uniunea Europeana.

Să nu exagerăm. Dacă nu eram în UE am fi fost cu siguranţă ceva mai săraci, cu siguranţă mult mai corupţi, dar cei mai săraci şi corupţi din Europa n-am fi ajuns, ca basarabenii. În anumite zone din mediul rural se trăieşte ca-n jungla din Congo, şi mă doare să văd asta, mai ales că fix aceia sunt cei care îşi admit românitatea.

 

Cred că am fi fost cam ca Serbia sau Belarus ca nivel economic, ceea ce e oricum acceptabil.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, BIS aka OldNab said:

Care?

Multe școli sunt închise în timp ce magazinele, mall-urile, restaurantele sunt pline de oameni și nici nu se respectă distanța aceea de câțiva metri, deci despre ce vorbim?!

 

Cei care merg la școală stau doar în bănci, că e oră sau pauză, au voie să se ridice doar dacă au nevoie la wc sau trebuie să iasă la tablă (cea mai mare prostie).

Nu știu de celelalte orașe, dar în Oradea se renovează școlile și se bagă sistem de ventilație în clase, se fac toate modificările posibile să nu ne întâlnim cu coviduțu, dar ghici ce, tot online fac, și sunt destul de sigură că așa voi termina anul școlar. :)) 

 

Adaugă restricții noi, și în loc să scadă cazurile, parcă tot cresc.

Edited by Ailime
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.