Jump to content

Tichetele pentru mese calde: În ce restaurante pot fi folosite de pensionari. Listele pentru toată țara, publicate


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Tichetele pentru mese calde: În ce restaurante pot fi folosite de pensionari. Listele pentru toată țara, publicate

 

 

Cati pensionari sunt sustinuti de un salariat

 

 

Tichetele sociale pentru mese calde pot fi folosite de pensionari în restaurante din toată țara, lista exactă a unităților fiind pusă vineri la dispoziție de Ministerul Investițiilor. Mai precis, vorbim de carduri care pot fi folosite atât pentru a plăti pentru mesele calde la restaurante, cât și pentru a plăti pentru ele dacă sunt livrate acasă.


Ministerul a publicat două liste care acoperă toate județele țării și Bucureștiul, acestea fiind întocmite în funcție de emitentul cardului pe care autoritățile virează tichetele sociale pentru mese calde:


descarcă lista 1 - fișier Excel (Argeș, Alba, Brașov, Brăila, Buzău, Bihor, Bistrița–Năsăud, Covasna, Constanța, Cluj, Călărași, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea și Vrancea);


descarcă lista 2 - fișier PDF (Arad,  București, Ilfov, Bacău, Botoșani, Caraș–Severin, Dolj, Iași, Gorj, Hunedoara, Neamț, Mehedinți, Olt, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Timiș).


Tichetele sociale pentru mese calde au fost introduse anul trecut prin OUG 115/2020. Acestea sunt distribuite pensionarilor care au cel puțin 75 de ani și care primesc indemnizația socială pentru pensionari (așa-zisa pensie minimă garantată), dar și persoanelor sau familiilor fără adăpost ori fără domiciliu stabil.

 

Tichetele sociale se acordă în cuantum de 180 de lei pe lună, cardurile fiind alimentate lunar cu acești bani (din fonduri europene). Tichetele pot fi folosite numai în restaurantele din listele indicate mai sus.

 

Conform Ministerului Investițiilor, la nivel național au fost distribuite peste 280.000 de carduri pentru tichete de masă, iar 70% din ele deja au fost folosite cel puțin o dată din decembrie și până acum. În jur de 3.500 de unități, care au în jur de 8.000 de puncte de lucru în țară, acceptă plata meselor cu tichetele sociale de la Guvern. În localitățile care n-au restaurante se asigură livrarea la domiciliu a meselor calde.

 

Indemnizația socială pentru pensionari are în 2021 un cuantum de 800 de lei.

 

Informații mai multe pot fi găsite aici.

 

 

Sursa: avocatnet.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.