Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Nikon prezintă aparatele foto Z6 II şi Z7 II: modele mirrorless full frame cu filmare 4K 60p, carduri duale


Alexandru M. Nicolae
 Share

Recommended Posts

nikon-z7-II-696x325.jpg

 

Nikon a prezentat noile sale flagshipuri de toamnă, aparatele foto mirrorless full frame Nikon Z6 II şi Z7 II. Aceste modele au două sloturi pentru carduri şi vin cu suport pentru filmare 4K la 60 FPS. Z6 II adoptă un senzor de 24 megapixeli, în vreme ce Z7 II pune la bătaie un senzor de 45.6 megapixeli.

De remarcat faptul că Z6 II filmează 4K la 60 FPS în varianta cropped sub formă de APS-C, în vreme ce captură 4K la 30 FPS foloseşte toată lăţimea cadrului (oversampling inclus). Z7 II are un crop de 1.08x în 4K la 60 FPS, iar 4K 30 FPS oferă tot lăţimea completă. Sunt şi multe funcţionalităţi în comun, precum suportul pentru output 10 bit N-Log sau HDR (HLG), către un recorder extern, dar şi ProRes RAW şi Blackmagic RAW suportate prin Blackmagic Video Assist.

Corpurile camerelor nu se schimbă prea mult de la Z6 şi Z7, la drept vorbind, în afară de sloturile duale pentru carduri. Unul este pentru un SD UHS II şi altul pentru XQDsau CFexpress. E bine întotdeauna să ai un backup. S-a umblat şi la vitezele de captură, cu Z6 II acum capabil de 14 cadre pe secundă, realizând RAW-uri 12 bit şi având şi autofocalizare continuă (pe un singur punct). Ştie 12 FPS cu subject tracking activat. Z7 II face captură la 10 cadre pe secundă, dar cu un singur punct de autofocalizare.

Totuşi aceste viteze reprezintă un salt de la predecesori, care aveau pe la 5.5 FPS. Nikon a implementat şi procesoare mai rapide Expeed 6 la bord, dar şi autofocalizare cu detecţie facială şi a ochilor. Poţi să o activezi şi în mod wide area AF, nu doar auto area AF. Cătarea electronică de 3.69 milioane de puncte e la fel ca la predecesori. Z6 vine în noiembrie la suma de 2000 de dolari doar pentru body şi Z7 II vine în decembrie de la suma de 3000 de dolari.

Există şi varianta de a cumpăra un bundle cu obiectiv Nikkor Z 24-70 mm F/4, pentru ambele modele, săltând preţul la 2600 şi 3600 dolari.

Sursa

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.